ASUS ZenFone 5 ve ZenFone 6 satışa çıktı

ASUS ZenFone 5 ve ZenFone 6 satışa çıktı

Güncelleme: ASUS ZenFone 5 ve ZenFone 6'nın Türkiye çıkış tarihi ve satış fiyatına ASUS ZenFone 6 ve ZenFone 5 fiyatı, çıkış tarihi haberimizden ulaşabilirsiniz.

Akıllı telefon piyasasına yeniden dahil olmaya karar veren ASUS, 2014'ün başlarında düzenlenen CES 2014'te bütçe dostu aygıtlarını gün yüzüne çıkarmıştı. Uzun süre sonra ilk kez bir telefon ailesi tanıtan firma, ZenFone adını verdiği serinin satışına resmen başladığını ilan etti. İlk etapta kendi ülkesi Tayvan'da başlayan satışlar, çok yakında diğer bölgelere de yayılacak.

4, 5 ve 6 inçlik üç telefonu kapsayan ZenFone serisi, ASUS'un Zen markalı önceki modelleriyle uyumluluk gösteren bir tasarım anlayışı benimsiyor. Satışına başlanan ZenFone 5 ve ZenFone 6, Intel'in 2 GHz hızında çift çekirdekli Saltwell x86 işlemci ve 533 MHz hızında PowerVR SGX544MP2 grafik birimli Clover Trail+ yonga ailesine mensup Atom Z2580 çipinden gücünü alıyor. 1 GB sistem bellekli telefonların her ikisi de Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi ve ZenUI kullanıcı arayüzünü beraberinde getirecek.

ZenFone 6'yi 230$, ZenFone 5'i ise yaklaşık 166$ seviyesinden ülkesindeki tüketicilerle buluşturan kişisel bilgisayar uzmanı, çok daha ucuz fiyatlandırılması beklenen 4 inçlik ZenFone 4 modelini de bu ay içerisinde Tayvan'da satışa çıkaracak. İlerleyen dönemlerde Android 4.4 KitKat güncellemesi alacağı müjdelenen ZenFone modellerinin Türkiye'de satılıp satılmayacağının henüz resmiyet kazanmadığını belirtelim.



Eklenme tarihi: 12.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler