ASUS ZenFone serisinin 2014 satış rakamları ve 2015 hedefleri

ASUS ZenFone serisinin 2014 satış rakamları ve 2015 hedefleri

ZenFone serisini dünya genelinde piyasaya sürmesi yaz aylarını bulan ASUS, satış ağını oluşturduğu günlerde aylık bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Ancak şimdiye kadar toplam satış performansı hakkında herhangi bir açıklamayan firmanın telefon satış istatistikleri, Digitimes aracılığıyla gün yüzüne çıkarıldı. ASUS'a yakın kaynaklardan elde edilen verilere göre, ZenFone ailesinin üç cihazı 2014 son bulduğunda toplam 8 milyon satmış olacak.

Makul fiyatlara Intel Atom çipsetli 4, 5 ve 6 inçlik telefonlar satan Tayvanlı üretici, 1000 lira barajının altında büyük bir başarıya imza attı diyebiliriz. Zen tasarım anlayışı üzerinde çalışan firmanın dizüstü bilgisayar bölümünden mühendislerin oluşturduğu ZenFone ar-ge ekibi, kuşkusuz belirlenen fiyat seviyesindeki en iyi ürünleri ortaya çıkardı. Yeni yılda gücüne güç katacağından şüphe edilmeyen ZenFone ailesi, 2015 için 16-20 milyon aralığındaki bir satış hedefiyle piyasaya sürülecek.

Uzak Doğulu teknoloji devinin ilk akıllı saati ZenWatch hakkında da bilgi veren kaynaklar, kısa süre önce satışa çıkan saatin 2014'te ancak 50 bin satabildiğini, ancak 2015 için hedefin 300-500 bin olduğunu aktarıyor. Yine ASUS dizüstü bölümünden mühendisler ile ASUS Design Center tarafından yürütülen ZenWatch bölümü, halihazırda önümüzdeki yıl için cep telefonu özellikli daha gelişmiş bir ZenWatch modeli üzerinde çalışıyor. Beklenen seviyeye ulaşamayan akıllı saat satışlarının daha güçlü ürünlerle körüklenmesi ümit ediliyor.



Eklenme tarihi: 26.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler