ASUS ZenFone 3 ve ZenFone 3 Ultra resmen tanıtıldı

ASUS ZenFone 3 ve ZenFone 3 Ultra resmen tanıtıldı

Akıllı telefon piyasasına ZenFone ile harika bir geri dönüş yapan ASUS, bu sene Computex 2016 fuarında üçüncü nesil Zen telefonlarını gün yüzüne çıkardı. Yine mobil sektör standartlarının altında fiyatlarla satılacak mükemmel cihazlar geliştiren Tayvanlı üretici, hedef kitlesini genişleterek mobil serüvenine son sürat devam edeceğinin sinyalini veriyor.

Serinin temel modeli olan ZenFone 3, önceki senelerin aksine bütçe dostu bir akıllı telefon olarak tasarlanmış. Yekpare alüminyum kasa ve hem ön hem arkada Corning Gorilla Glass 3 camla kaplı olan aygıt, 5,5 inç Full HD Super IPS+ ekran, 14 nm Qualcomm Snapdragon 625 çipset (sekiz çekirdekli Cortex-A53 + Adreno 506 GPU), 4 GB'ye kadar RAM, 64 GB'ye kadar dahili hafıza, 16 MP arka, 8 MP ön kamera, USB-C portu, parmak izi okuyucu, 3000 mAh Quick Charge 3.0 hızlı şarj destekli pil ve ZenUI 3.0 ile desteklenmiş Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini bünyesinde barındırıyor.

Serinin en ucuz modeli olarak tanıtılan ZenFone 3'ü önümüzdeki aylarda 249 dolardan başlayan fiyatlarla satın almak mümkün olacak.



Çin pazarının vazgeçilmezi 6 inç üstü telefon segmentinde rekabet etmek isteyen ASUS, bu alandaki ilk denemesini ZenFone 3 Ultra ile yapacak.

6,8 inç büyüklüğünde, 4K Ultra HD televizyon seviyesinde görüntü işleme kabiliyetine sahip ISP ile desteklenmiş Full HD IPS LCD ekranla donatılan ZenFone 3 Ultra, Qualcomm'un 28 nm'lik Snapdragon 652 çipinden gücünü alıyor. 1,8 GHz dört çekirdekli Cortex-A72 performans, 1,4 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 tasarruf odaklı işlemci ve 4 GB sistem belleğiyle gelen dev telefonda çift LED flaş ve üçlü odaklanma teknolojisiyle desteklenmiş 16 MP arka kamera, 8 MP ön kamera, USB Type-C portu, parmak izi okuyuculu orta düğme, Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojili ve 'power bank' olarak kullanılabilen 4600 mAh batarya, Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi bulunuyor.

4 GB RAM ve 128 GB hafızaya kadar çıkan seçenekleri 479 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan ZU680KL model numaralı ultra ZenFone'nin ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor.





Eklenme tarihi: 30.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler