ASUS ZenFone 3 parmak izi okuyucuyla donatılacak

ASUS ZenFone 3 parmak izi okuyucuyla donatılacak

Akıllı telefon pazarındaki aktivitesini geçtiğimiz yıl artırmaya başlayan ASUS, bu sene 20 milyon satışla mobil sektörün büyük üreticileri arasına girmeyi başardı. Güncel satış rakamlarına göre pazarın en büyük 15. üreticisi olan ASUS, büyüme ivmesini gelecek yıl da sürdürmeyi ümit ediyor. Bu amaçla geliştirilen ZenFone 3'ün sektörün en gözde teknolojisi parmak izi algılama sensörüyle donatılacağı iddia ediliyor.

Digitimes'in tedarik zincirindeki kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ucuz parmak izi okuyucu üretimine başlayan Tayvanlı tümleşik devre tasarımcısı Elan Microelectronics ve Çinli Goodix, ASUS'un yeni nesil amiral gemisi için sensör tedariği gerçekleştiriyor. Mayıs-haziran döneminde tüketiciyle buluşması beklenen ZenFone 3, iddiaya göre ASUS'un parmak izi okuyuculu ilk akıllı telefonu olacak.

2016'da birim fiyatı 5 dolara kadar düşecek olan parmak izi okuyucuların pazarın yarısına hakim olması bekleniyor. Giderek popüler hale gelen biyometrik sensörlerin yaygınlaşmasında mobil ödeme sistemleri büyük rol oynuyor.



Eklenme tarihi: 18.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler