ASUS ZenFone 3 Deluxe, Snapdragon 823 çipsetle satılabilir

ASUS ZenFone 3 Deluxe, Snapdragon 823 çipsetle satılabilir

Geçen yıl Snapdragon 810 ile büyük hayal kırıklığı yaşatan Qualcomm, bu yıl Samsung tarafından üretilen 14 nm'lik Snapdragon 820 yongada sistem çözümüyle 110'dan fazla mobil cihaz tasarımı kazanmayı başardı. Pazardaki liderliğini perçinleyen yarı iletken çip tasarımcısı, 2016 ikinci yarısında 820'nin daha hızlı bir versiyonunu piyasaya sürecek. Sanal aleme düşen son iddialar, bu çipsetin yeni ASUS amiral gemisinde kullanılacağını ileri sürüyor.

Snapdragon 823 olarak bilinen çipset, Qualcomm'un özel tasarım 64-bit Kyro işlemcileri ve Adreno 530 grafik işlemcisinin daha yüksek frekansta çalışan versiyonlarını yapısında ihtiva edecek. Frekans hızındaki değişim dışında büyük bir değişiklik beklenmeyen yonga, daha önce Samsung Galaxy Note 6, Xiaomi Mi Note 2 gibi üst segment telefonlarla birlikte anılmıştı. Bu defa sıra ASUS'ta.

Hafta başında resmi tanıtımı gerçekleştirilen ZenFone 3 Deluxe, iddiaya göre Filipinler, Hindistan gibi ağustosta satışa çıkacağı bazı bölgelerde Snapdragon 823 yongasını kullanan versiyonuyla tüketicilerin karşısına çıkacak. Muhtemelen merakla beklenen çipseti ilk bünyesinde barındıran cihaz olarak satılacak gelişmiş ZenFone 3'ün nasıl fiyatlandırılacağı ise bilnmiyor. Snapdragon 820 çipsetli normal ZenFone 3 Deluxe, 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.



Eklenme tarihi: 2.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler