ASUS ZenFone 2 resmen satışa çıktı, 4 GB RAM'li model fiyatlandı

ASUS ZenFone 2 resmen satışa çıktı, 4 GB RAM'li model fiyatlandı

Geçtiğimiz yılın mobil sektördeki sürpriz isimlerinden ASUS, bugün nihayet ikinci nesil ZenFone telefonlarını piyasaya sürdü. İki ay önce CES 2015'te tanıtılan ZenFone 2 serisi, üst düzey donanım özellikleri ve ucuz fiyatıyla dikkat çekmişti. Takip eden haftalarda yalnızca bir telefondan ibaret olmadığı anlaşılan yeni ZenFone, 5 inçlik giriş seviye modelinden 5,5 inç Full HD ekran ve 4 GB sistem bellekli en güçlü modeline kadar geniş bir donanım yelpazesini beraberinde getiriyor.

İlk olarak ASUS'un memleketi Tayvan'da ülkenin önemli operatörleri aracılığıyla tüketicilerin beğenisine sunulan ZenFone 2, donanım özelliklerine göre şu fiyat etiketlerini taşıyor;

- 5,5 inç Full HD ekran, 4 GB RAM ve 32 GB hafıza - 285$
- 5,5 inç Full HD ekran, 2 GB RAM ve 32 GB hafıza - 221$
- 5,5 inç HD ekran, 2 GB RAM ve 16 GB hafıza - 190$
- 5 inç HD ekran, 2 GB RAM, 16 GB hafıza - 158$

En üst seviye ZenFone 2'yi ZE551ML model numarasıyla piyasaya süran ASUS, bu cihazın HD ekranlı ve plastik arka kapaklı versiyonuna ZE550ML adını vermiş. 5 inç HD ekranlı daha küçük model ise, zaten ZE500CL olarak geçen ay resmiyet kazanmıştı.

Mart sonuna kadar Çin, Hong Kong, Singapur ve Fransa'da satışı başlayacak olan ZenFone 2 akıllı telefonları, nisanda İtalya, Hindistan ile Güneydoğu Asya'daki diğer ülkelere giriş yapacak. Latin Amerika'da Brezilya için haziranı işaret eden Uzak Doğulu teknoloji devi, henüz Türkiye için bir çıkış tarihi bilgisi paylaşmadı.

Mart ayında 500 bin ZenFone 2 satmayı planlayan ASUS, nisanda bu rakamı 1 milyon ve daha da ilerisine taşımayı amaçlıyor. Piyasadan göreceği talebe göre aylık üretim hacminin 2-3 milyon cihaza çıkarılabileceği ifade ediliyor. Geçen yıl üretim kabiliyetlerini zorlayan bir ilgiyle karşılaşan ASUS, bu sene akıllı telefonlarının üretimi için Pegatron'u yanına çekmiş durumda. Yıl sonuna kadar hedeflenen satış rakamı ise, 17 milyon.

Asus ZenFone 2 ZE551ML sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Asus ZenFone 2 ZE550ML sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Asus ZenFone 2 ZE500CL sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 9.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler