ASUS ZenFone 2 serisinde Qualcomm çipsetli telefonlar da bulunacak

ASUS ZenFone 2 serisinde Qualcomm çipsetli telefonlar da bulunacak

Intel ile PC pazarında derin ilişkilere sahip değerli bir ortaklık kuran ASUS, bu sene akıllı telefon endüstrisine yeniden dahil olurken de yarı iletken uzmanı dostunun yanından ayrılmadı. Atom işlemcili birinci nesil ZenFone telefonları, piyasada dikiş tutturmayı başardı ve gelecek planları şekillenmeye başladı. Ancak ortaya atılan son bilgiler, Intel'i rahatsız edecek cinsten.

Digitimes'in endüstri kaynaklarına göre, Amerikalı Qualcomm ile çipset tedariği hususunda anlaşma yolları arayan ASUS, ZenFone 2 serisine firmanın meşhur Snapdragon çiplerini kullanan modeller eklemek istiyor. 2015 ilk yarısına kadar çıkaracağı tüm telefonlarda Intel Atom yongasetlerine yer vereceği kesinleşen Tayvanlı üretici, bu Qualcomm tabanlı aygıtları 2015 ikinci yarısına yönelik planlarında kullanacak. İlk piyasaya sürülecek olan Intel tabanlı telefonlar daha ön planda gibi görünse de, ASUS tarafından öngörülen 2015 satış hedefinin %40'a yakınını çip tedarik Qualcomm olan modellerin oluşturacağı ifade ediliyor.

ASUS'un çipset tedarik zincirine Qualcomm'u eklemesiyle Intel üzerinde baskı oluşturmak istediği de diğer iddialardan biri. Çip fiyatlarında indirime gitmesini beklediği iş ortağını Qualcomm ile tehdit eden tecrübeli bilgisayar üreticisi, bu tehlikeli anlaşmadan istediğini alamazsa, Intel ürünlerinde sahip olduğu ayrıcalıkları Snapdragon'larda sahip olamayacaktır. Gayet iyi bir başlangıç yaptığı akıllı telefon macerasında doğru tedarik anlaşmaları yapabilmek için çaba gösteren ASUS'un gündemde kalmaya devam edeceği şüphesiz.



Eklenme tarihi: 24.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler