ASUS ZenFone 2 serisinin çıkış tarihi belli oldu: CES 2015

ASUS ZenFone 2 serisinin çıkış tarihi belli oldu: CES 2015

Hafta içerisinde Taipei'deki yatırımcı buluşmasında konuşan ASUS yönetim kurulu başkanı Jerry Shen, yeni nesil akıllı telefonları hakkında önemli detaylar paylaştı. Henüz birkaç gün önce ülkemizde satışına başlanan ZenFone 4, ZenFone 5 ve ZenFone 6, önümüzdeki yılın başında ikinci sürümleriyle teknoloji medyasının beğenisine sunulacak. ASUS'un en yetkili isminden gelen bu açıklama, aynı zamanda ZenFone markasının en az bir yıl daha akıllı telefon pazarında kendinden söz ettireceğinin garantisi olarak basına duyuruldu.

Üç önemli ekran büyüklüğünde üç farklı fiyat seviyesine hitap eden birinci nesil ZenFone telefonları, yılın ilk yarısında 1 milyon satış barajını aştı. Türkiye ile birlikte 11 ülkede satışa çıkarılan ve sonbaharda Brezilya gibi büyük pazara giriş yapacak olan ASUS telefonlarının 2014 üçüncü çeyreğinde 3 milyona yakın satış yapması bekleniyor. Zira aylık üretim hacmi 1 milyon olmasına karşın Tayvanlı üretici, giriş yaptığı tüm pazarlarda beklentilerin üstündeki talep nedeniyle tedarik sıkıntısı çektiğini rapor ediyor. Yatırımcıları sevindiren bu durumun aksine firmanın son çeyrekte mobil telefon bölümünü karlılığa ulaştıramadığını da belirtmek gerekiyor.

6-9 Ocak 2015'te düzenlenecek olan CES 2015, ASUS için ikinci nesil ZenFone'lerin sergi yeri olacak. 4G LTE iletişim teknolojisini destekleyecek yeni akıllı telefonlar, kasa ve yazılım tasarımında ciddi iyileştirmeler, kamera, bellek ve pil ömründe güçlendirmeler yaşayacak. Şimdilik kesin teknik detayları bilinmeyen ZenFone 2 bütçe dostu telefon ailesi, bakalım Tayvanlı teknoloji devinin mobil endüstrideki yerini uzun soluklu olarak sağlama almasını mümkün kılacak mı.



Eklenme tarihi: 15.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler