Apple, yeni iPhone modellerini 10 Eylül'de tanıtacak

Apple, yeni iPhone modellerini 10 Eylül'de tanıtacak

Seri üretimine başlanan neredeyse tüm cihazları internete sızdırılan Apple, bu sene de ürün yelpazesindeki yeni modellerinin resmi tanıtım öncesi gün yüzüne çıkmasına engel olamadı. Medyaya servis edilen analizler ve donanım parçası görüntüleri nedeniyle satışlarında belirgin bir düşüş meydana geldiğini dile getiren Amerikalı teknoloji şirketi, önümüzdeki ay düzenlenmesine kesin gözüyle bakılan iPhone tanıtım etkinliğinin detaylanmasını dahi önleyemedi.

The Wall Street Journal'ın kardeş haber sitesi AllThingsD, firmaya yakından kaynaklarından edindiği bilgiler ışında yeni nesil iPhone'lerin gün yüzüne çıkacağı organizasyonun 10 Eylül'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu tarih, henüz Apple tarafından resmen ilan edilmedi. Ancak AllThingsD'nin teknoloji basınında saygın bir yere sahip olması ve önceki raporlarıyla güvenilirliğini kanıtlaması, 10 Eylül'ün resmi etkinlik tarihi olma ihtimalini artırıyor. Apple'den birkaç hafta içerisinde bu konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Etkinlikte, yepyeni bir kullanıcı arayüzünü beraberinde getirecek iOS 7 işletim sistemli ilk cihazlar sergilenecek; yedinci nesil iPhone, iPhone 5S olarak basına tanıtılacak. Önceki nesile kıyasla kasası ve ekran özelliklerinde büyük bir değişiklik yapılmayacak 5S'nin yeni bir A serisi yongada sistem çözümü, 12 MP çözünürlüklü ana kamera, çift LED flaş, ana ekran düğmesine entegre parmak izi okuyucu gibi yeniliklere sahip olacağı iddia ediliyor.

Cupertino merkezli üreticinin standart haline gelmiş satış planına göre; yeni iPhone gelirse, eskisi bir kademe ucuzlar. Diğer Apple ürün serilerine de yansıyan bu düzenin iPhone 5S ile bozulacağından bahsediliyor. 5C isimli bütçe dostu bir telefon hazırlayan Apple, muhtemelen altıncı nesil iPhone'nin üretimini sonlandıracak. Alüminyum kasalı iPhone 5'in maliyetinden ötürü ucuz satılamayacağı veya alüminyum kasa üretiminin iPhone 5S odaklı gerçekleştirilmek istendiği yönündeki teoriler, fiyat baz alındığında iPhone serisinin orta seviyesi için yeni bir modelin hazırlandığı iddialarını kuvvetlendiriyor.

iPhone 5S ve iPhone 5C söylentileri tam bir ay daha teknoloji dünyasını meşgul etmeye devam edecek. Teknik detayları, kasa özellikleri ve zaten resmiyet kazanan işletim sistemi detaylanmış olan yeni iPhone modellerinden beklentinin bir hayli düşük olduğu rapor ediliyor. Buna rağmen iki numaralı akıllı telefon üreticisinin senede bir kez düzenlediği tanıtım etkinliğinin dünya genelinde geniş bir kitle tarafından takip edilmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 11.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler