Apple Watch üretim tarihi ve ilk üretim rakamları detaylandı

Apple Watch üretim tarihi ve ilk üretim rakamları detaylandı

Akıllı saat pazarına erken dahil olma ve tecrübeli üreticilerle çalışma fırsatını iyi değerlendiren Google, halihazırda piyasanın en gelişmiş platformu Android Wear ile önemli atılımlar yapıyor. Fakat firmanın erken hareket etmesi sayesinde sahip olduğu avantajlara rağmen Apple Watch karşısında rekabet şansı bir hayli düşük.

Tayvanlı United Daily News sitesinin Apple tedarik zincirindeki son durumu aktaran haberine göre; daha önce Apple akıllı saatinin gecikmesine yol açacak ekran ve işlemci üretimiyle alakalı sıkıntılar aşılmış. Kısa süre önce resmi ürün sayfasını yenileyerek saatinin piyasaya sürülmeye yaklaştığını haber veren Apple, Ocak 2015'te seri üretime başlamış olacak. Tayvan merkezli Quanta Computer tarafından seri üretimi gerçekleştirilecek olan Apple Watch'ın ilk seri üretim operasyonunda hedeflenen üretim hacmi ise, 3-5 milyon aralığında.

Beş farklı üreticiden gelen 6 modeli bulunan Android Wear platformu, temmuzdan beri piyasada olmasına karşın milyonlarla ifade edilebilecek bir satış başarısı ortaya koyamadı. Bu durum, giyilebilir elektronikler için tahminlerin gerisinde bir başlangıç yaptığı yorumlamalarına yol açtı. Görünen o ki, Apple'nin sektöre giriş yapmasıyla daha canlı bir pazar bizi bekliyor olacak. 2015 yılında toplam 24 milyon saat satmayı planlayan teknoloji devi, tıpkı akıllı telefon endüstrisinde olduğu gibi akıllı saat sektöründe de yenilikçiliği ve rekabeti körükleyen isim olacak.

iPhone 6s ile ilgili detaylar da paylaşan Uzak Doğulu gazete, yine son dönemdeki bazı iddiaları yalanlar nitelikteki 2015 iPhone planlarını paylaştı. 14 nm üretim süreci teknolojisiyle Samsung tarafından üretilecek Apple A9 yongasının henüz tamamlanmadığını savunan kaynak, 2015 baharında yeni bir amiral gemi telefonun tanıtılma ihtimalinin mümkün olmadığını savundu. 6s modeli, büyük olasılıkla yeni çipsetiyle birlikte alışılmış olduğu gibi sonbaharda satışa çıkacak.



Eklenme tarihi: 11.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler