Apple Watch için çipset tedarikçisi Samsung oldu

Apple Watch için çipset tedarikçisi Samsung oldu

Önümüzdeki ay içerisinde satışına başlanması beklenen Apple Watch, Samsung üretimi bir çipsete sahip olacak. Digitimes tarafından yayımlanan rapora göre, Apple S1 olarak tanıtılan akıllı saatin paket formundaki sistem çipi Güney Koreli firma tarafından tedarik edilecek. Üretim hacminin 2015 için 10 milyon satış tahminlerinde bulunan analizlerle örtüştüğü, fakat ikinci nesil Apple Watch için beklentilerin çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

Samsung'un 28 nm HKMG üretim süreci teknolojisiyle seri üretimi gerçekleştirilen Apple S1, paket sistem (SiP) yapısına Tayvanlı Advanced Semiconductor Engineering firması tarafından kavuşturulmuş. Uygulama işlemci, grafik işlemci ve sistem belleğinin yanı sıra NAND flaş hafıza ile diğer modüller de Apple S1 paketi altında bir araya getirilmiş durumda. Saatin küçük kasasına sığabilmesi için donanımda form tercihini SiP'den yana kullanan Apple, şimdiden ikinci nesil yongası için piyasa yoklaması yapmaya başladı.

Digitimes, Apple Watch 2 için geliştirilecek Apple S2 yongası için Samsung ve TSMC'nin 14/16 nm üretim teknikleriyle tedarik zincirine dahil olmaya çalışacaklarını düşünüyor. Ancak paket sistemlerin seri üretim veriminin diğer devre kartı formlarına kıyasla daha düşük olmasına 10 nm seviyesindeki üretim teknolojilerinin verim sıkıntıları da eklenince, iki yarı iletken devinin işi oldukça zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 9.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler