Apple Watch, yoğun kullanımda 5 saat pil ömrüne sahip olacak

Apple Watch, yoğun kullanımda 5 saat pil ömrüne sahip olacak

Son röportajında tasarladığı telefonların zarif yapısını pil ömrüne tercih ettiğini dile getiren Apple'nin dizayndan sorumlu ismi Jonh Ive, yakında satışa çıkacak ilk akıllı saatini savunmak için daha geçerli nedenler sunmalı. Zira kullanım süresiyle alakalı yeni detaylar ortaya çıkan Apple Watch, şirketin aylar süren optimizasyon çalışmalarına rağmen iPhone kullanıcılarının şarj derdini ikiye katlayacak gibi görünüyor.

9to5Mac tarafından paylaşılan verilerle göre, Apple Watch saatinin yoğun kullanımda pil ömrü 5 saat civarında olacak. Ortalama kullanımla günü tamamlayabileceği tahmin edilen akıllı saat, Samsung'un Ultra Power Saving moduna benzer şekilde geliştirilen bir enerji tasarruf moduyla akıllığından ödün verme pahasına kullanıcısını zamandan haberdar etmeye devam edebilecek. Bu moda alınan cihaz, yalnızca saati gösterecek ve iPhone ile iletişimini kısıtlayıp ekran kabiliyetlerini minimuma indirecek.

9 Mart tarihli Apple etkinliğinde merak edilen tüm detayları açıklığa kavuşacak olan Apple Watch, nisanda tüketiciyle buluşacak. İlk Apple saatinin bahar sona ermeden Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Dövizdeki son yükselişin de etkisiyle giriş seviye model için fiyatlandırmanın 1000 lira düzeyinde olması kaçınılmaz.



Eklenme tarihi: 6.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler