Apple Watch pil ömrü, fiyatı, çıkış tarihi

Apple Watch pil ömrü, fiyatı, çıkış tarihi

İlk kez eylülde iPhone 6 ve 6 Plus ile birlikte tanıtılan Apple Watch, bugün Kalifroniyalı teknoloji devinin bahar etkinliğinde bir kez daha basının beğenisine sunuldu. Uyumlu olduğu kayış genişliğine göre 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı büyüklükte geliştirilen Apple Watch, tahmin edildiği gibi 350 dolardan başlayıp on bin doların üstünde meblalara ulaşan bir fiyat aralığında piyasaya sürülecek.

İki farklı genişlikte plastik kayışla gelen Apple Watch Sport, en ucuz Apple saati olarak satışa çıkacak. 38 mm'liği 349 dolar, 42 milimetreliği 399 dolardan satılacak bu modeli paslanmaz çelik gövdeli standart Apple Watch takip ediyor. Bu modelde fiyat 549 dolar ile 1099 dolar arasında değişiyor. Ancak söz konusu Apple Watch Edition olunca fiyat işleri biraz karışıyor. 10.000 - 17.000 dolar fiyat biçilen bu altın kaplı akıllı saat, lüks saat kategorisinin gelişmiş teknolojisiyle ilk üyesi olmaya hazırlanıyor.

Apple Watch çözümünün pil ömrüne göz atılacak olursa, firmanın bir günlük kullanım sözü verdiği görülecektir. Yarım saat egzersiz, 45 dakika uygulama kullanımı, saatte 5 kez saati kontrol etme ve 5 uyarı alma gibi ortalama değerlerle 18 saatlik bir kullanım süresine ulaşabilen saat, iPhone ile eşlenmediği takdirde 3 gün kullanılabiliyor. Yani bu pahalı teknolojik cihazı sıradan bir saat gibi kullanmanız halinde, bir günden daha fazla süre tek şarjla idare edebileceksiniz.

2,5 saatte şarj olan akıllı saat, 1 metre kablolusu 29 dolar, iki metre kablolusu 39 dolardan satılacak bir şarj aletiyle enerji depolayacak. 10 Nisan'da ABD, Almanya, Avustralya, Çin, Fransa, Hong Kong, Japonya, İngiltere ve Kanada'da ön siparişe açılacak olan Apple Watch saatleri, 24 Nisan tarihinde tüketiciyle buluşmuş olacak. Türkiye'ye girşinin mayıs sonunu bulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 9.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler