Apple Watch akıllı saatinin pil ömrü detaylandı

Apple Watch akıllı saatinin pil ömrü detaylandı

2015 ilk çeyreğinin sonuna kadar ertelenen Apple Watch, pil ömrüne dair detaylı bir raporla yeniden gündemde. 9to5Mac tarafından aktarılan bilgiye göre; halihazırda üç binden fazla ürünle test çalışmaları sürdürülen Apple saati, 19 saatlik ortalama kullanım süresi hedefiyle optimize ediliyor.

Birinci nesil akıllı saatinde, 3 gün bekleme ve 4 gün uyku modu süresini hedefleyen Apple, çıkış tarihini 2015'e kaydırmasına karşın istediği pil ömrü değerlerine ulaşabilmiş değil. Bunun en önemli sebepleri, iPhone 4s ve iPad 2 seviyesinde işlem performansı sunacak olan Apple S1 çipi ile 60 Hz yenileme hızına sahip Retina ekran yakıştırmasına layık görülen panel. Küçük boyutuyla kıyaslanamayacak düzeydeki görüntü ve işlem performansı, haliyle cihazın her gün şarj edilme gereksinimini de beraberinde getirecek.

2,5 saat yoğun kullanım, 3,5 saat sıradan uygulamalarla kullanım süresine ulaşmayı gözüne kestiren Cupertino merkezli teknoloji şirketinin 4 saat sağlık uygulamaları için veri toplama ve 3 saat boyunca tüm animasyonlarıyla birlikte saati gösterebilme hedeflerine ulaştığı bildiriliyor. Şirketin üzerinde çalıştığı bir diğer nokta ise, MagSafe şarj adaptörünün şarj etme performansı. İlk izlenimler, manyetik şarj aletinin beklenenden daha uzun sürede tam şarj sağlayabildiğine işaret ediyor.

Yine 9to5Mac aracılığıyla internet alemine ilan edilen Apple Watch'ın piyasaya sürülüş tarihi, mart sonu olmuştu. Satış faaliyetleri ilk olarak ABD ve çevresinde başlayıp daha sonra Avrupa ve Asya'ya yayılacak. Giriş seviyeyi oluşturan anotlanmış alüminyum kasalı Apple Watch Sport modelinin 349 dolar fiyat etiketi ve plastik MagSafe şarj aletiyle tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler