Apple Watch 2 için esnek OLED ekran tedarikçisi: Samsung Display

Apple Watch 2 için esnek OLED ekran tedarikçisi: Samsung Display

Önümüzdeki hafta başında Apple Watch akıllı saati için piyasaya sürülmeden önce son bir tanıtım etkinliği düzenlenecek. Saatin Eylül 2014'te açıklanmayan son detayları ve iOS 8.2 yazılım güncelleştirmesinin final sürümünü duyuracak olan Apple, ikinci nesil saatini de ihmal etmiyor. Firmanın şimdiden üretim anlaşmaları imzaladığı konuşuluyor.

20 milyona yakın satışla akıllı saat sektörünün %50'den fazlasını ele geçirmesi beklenen Apple Watch, bilindiği üzere özel olarak LG Display tarafından üretilen bir esnek OLED ekranı beraberinde getirecek. Ultra ince yapısı, düşük enerji tüketim imkanları ve koyu renklerdeki başarısı, diğer cihazlarında LCD'den vazgeçmeyen Apple'yi saati için POLED türüne geçiş yapmaya ikna etmişti.

The Electronic Times ismini taşıyan Koreli gazetenin iddiasına göre, Apple Watch için tek ekran tedarikçisi LG Display, ikinci nesil Apple Watch modelinde Samsung ile birlikte tedarik zincirinde yer alacak. Samsung Display ile 2016'da satışa çıkacak Apple Watch 2 için plastik tabanlı OLED ekran alım anlaşması imzalayan Kaliforniyalı teknoloji devi, şimdiden üretime yönelik hazırlıklar için yola koyulmuş görünüyor.

Tecrübeli şirketin ekran tedarik anlaşmasını erkenden halletmiş olması ve tedarik zincirine ikinci bir üreticiyi eklemesi, aslında Apple Watch 2'nin birinci modelden çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşacağı yönündeki öngörüyü de ortaya koymuş oluyor. Nisanda dünya genelindeki çeşitli ülkelerde satışa çıkacak ilk saat, bakalım analizleri haklı çıkaracak on milyonlar seviyesindeki rakamlara ulaşabilecek mi.



Eklenme tarihi: 5.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler