Apple Watch akıllı saatinin S1 çipseti detaylandı

Apple Watch akıllı saatinin S1 çipseti detaylandı

Akıllı saat piyasasının geleceğini belirleyecek ürün olan Apple Watch, iki hafta kadar önce tüketiciyle buluştu. Ancak şimdiye yeni nesil teknolojik saatin donanım özellikleri hakkında detaylı bir incelemeye rastlayamadık. Küçük ürün formu hasebiyle paket halinde bir sistem çipi kullanan Apple, bu nedenle cihazın derinlemesine analizini epeyi zorlaştırmış. Neyse ki tecrübeli Chipworks ekibi Apple Watch için incelemesini detaylı bulgularıyla yenileyerek merakımızı giderdi.

Reçineye karıştırılmış alüminyumdan oluşan bir kaplamayla korunan Apple Watch'ın sistem çipi Apple S1, Chipworks ekibinin X-ray çekimleri sayesinde detaylanmış oldu. Samsung'un 28 nm LP üretim sürecine sahip bir CPU/GPU'dan gücünü alan saat, iPad 2 ve iPhone 4S'ye eşlik eden Apple A5 yongasıyla aynı düzeyde performans sergileyebiliyor. Yine de enerji tüketiminin büyük ehemmiyete sahip olduğu bir akıllı saatte eski bir yarı iletken üretim tekniğinin kullanılması teknolojiseverleri tatmin etmeyecektir. Bununla birlikte gelecek Apple Watch modelleri için performans ve güç tasarrufu değerlerinin daha da ileriye taşınabileceğini söylemek mümkün.

Uygulama ve grafik işlemcilerin yanı sıra 30 farklı donanım elemanını S1 paketine sığdırmayı başaran Cupertino merkezli teknoloji şirketi, kablosuz teknoloji çipleri, ses çipleri, kablosuz şarj kontrolcüsü, sensörler ve dahasını 26 x 28 mm ölçülerindeki bu sistem yongasına entegre ederek ciddi yer tasarrufu sağlamış. Akıllı saat standartlarında bir çipset tasarlamak için büyük emek harcadığı görülen Apple, bakalım gelecek yıl nasıl bir yongayla endüstrinin karşısına çıkacak.



Eklenme tarihi: 8.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler