Apple Watch için ilk büyük yazılım güncelleştirmesi detaylandı

Apple Watch için ilk büyük yazılım güncelleştirmesi detaylandı

Geçen ay satışa çıkan Apple saati, iOS 8.2 tabanlı Watch OS 1.0 olarak bilinen bir yazılıma sahip. Henüz herhangi bir yazılım güncelleştirmesi almayan cihazın ilk büyük yükseltmesi hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. 9to5Mac.com'dan Mark Gurman'ın paylaştığı verilere göre, yeni Watch OS sürümüyle saatin yazılımına birkaç yeni işlev kazandırılmış olacak.

Hiçbir güvenlik önlemiyle karşılaşmadan kolayca sıfırlanabildiği fark edilen Apple Watch, çalınma durumunda ciddi sorunlara yol açabilecek bu ihmal yüzünden eleştirilmişti. Neyse ki ilk güncellemeyle birlikte Kaliforniyalı teknoloji devi yazılım güvenliğini daha üst seviyeye çıkarmayı planlıyor. Bunun yanında bir "Find my Watch" fonksiyonu üzerinde çalıştığı öğrenilen Apple, mevcut saatle hayata geçirilmesi pek mümkün olmayan bu özelliği gelecek ürünlere erteleyip telefonla bağlantının kesildiği durumlarda uyarı veren bir işlevi birinci nesil Apple Watch kullanıcılarına sunacak.

Saat ekranına üçüncü parti uygulamalardan verilerin entegre edilmesini sağlayan bir yenilik ve Apple TV ile entegrasyonun dışında sağlık özelliklerini artırmaya yönelik çabaları dile getirilen Apple, sonraki nesil Watch çözümlerini kan şekeri ölçümü, tansiyon ve uyku düzeni takibi gibi yeni görevlerde kullanılmak üzere geliştiriyor. Apple Watch OS güncellemesi, iOS 9, iOS 8.4 ve Apple Music hakkında yeni detaylar 8-12 Haziran tarihlerinde organize edilecek olan WWDC 2015'te paylaşılacak.



Eklenme tarihi: 18.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler