50 metreye kadar su geçirmez Apple Watch 2 duyuruldu

50 metreye kadar su geçirmez Apple Watch 2 duyuruldu

İlk akıllı saatini iki sene önce piyasaya süren Apple, dün geceki sonbahar etkinliğinde ikinci nesil çözümünü basına tanıttı. Series 2 adıyla piysaya sürülecek cihazın yanı sıra birinci nesil model de yenilenmeden nasibini alarak Series 1 olarak tekrar satışa çıkacak.

38 ve 42 mm olmak üzere iki farklı büyüklükte üretilen Apple Watch 2, 1000 nit parlaklığa ulaşabilen yeni OLED ekranıyla direk güneş ışığına maruz kaldığında bile kullanılabilir olacak.

Birinci nesilde yaptığı hataları telafi etmek isteyen tecrübeli üretici, geliştirdiği yeni paket sistem çipi Apple S2 ile daha fonksiyonel bir donanım ortaya çıkarmış. Çift çekirdekli işlemcisi S1'den %50 daha yüksek performans sunan çipsetin grafik tarafında ise mevcut Watch modelini ikiye katladığı belirtiliyor.

50 metreye kadar su geçirmeyen ve sürekli su altında kullanılabilecek şekilde üretilen Watch Series 2, yalnızca hoparlör boşluğundan su alabiliyor. Bu bölümde geliştirdiği yeni bir teknolojiye yer veren Apple, saatin sudan çıktıktan sonra otomatik olarak hoparlöre dolan suyu boşaltacağını söylüyor.

Sensör tarafından en büyük gelişmeyi dahili GPS modülünde görüyoruz. Bunun dışında ürün tanıtımı watchOS 3.0 yazılımının platforma getirdiği yeniliklere değinilerek sürdü. Alüminyum, paslanmaz çelik ve çelikten dört kat daha sert olan beyaz seramik kasa sürümleri bulunan Watch 2'yi kasa türüne göre sırasıyla 1399 ₺, 1999 ₺ ve 4799 ₺ fiyatlarla satın almak mümkün.

Apple S2 çipiyle yenilenen ve Apple Watch Series 1 adını alan model ise 1049 ₺ seviyesinde satılacak. Nike ile birlikte geliştirilen özel kayış seçeneklerine sahip Apple Watch Nike+ modeli de 1399 liradan diğer yeni modellerle birlikte 16 Eylül'de dünya genelinde tüketiciyle buluşacak. Türkiye için henüz kesin çıkış tarihi açıklanmadı.



Eklenme tarihi: 8.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler