Apple ve Samsung liderliklerini perçinledi

Apple ve Samsung liderliklerini perçinledi

Akıllı telefon denildiği zaman ilk akla gelen firmalar Apple ile Samsung birinci çeyrekte elde ettikleri kâr oranlarıyla da bunu bir kez daha sektöre kanıtlamış oldu. Akıllı telefon pazarındaki gelirlerin çok büyük kısmını elinde tutan iki firma, bu gelirlerden elde ettikleri kârla ilginç bir rakama imza attı.

Canaccord tarafından yapılan araştırmaya göre faaliyet kârı olarak belirtilen oranın yüzde yüzü Apple ve Samsung’a ait. Bu yüzdelik diliminse yüzde 57’si Apple, yüzde 43’ü Samsung’un. Elde edilen faaliyet kar miktarlarının 8 milyar doları Apple’ın, 6 milyar doları ise Samsung’a ait.

Gelirden elde edilen brüt kâr oranlarından biraz daha farklı bir şekilde hesaplanan faaliyet kârlarında HTC, Sony, BlackBerry ve Nokia’nın oranları sıfır seviyelerinde iken LG biraz daha iyi bir durumda yüzde 1’e yaklaştı.

2013 ilk çeyrek raporlarında bu oranlar olağan rakamlar gibi görünse de, ikinci ve özellikle üçüncü çeyrekte piyasada kendine yer bulacak yeni amiral gemisi modeller ve akıllı telefonlarla oranlarda mutlaka değişecektir.



Eklenme tarihi: 7.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler