Apple, üç günde 9 milyon iPhone 5s, iPhone 5c sattı

Apple, üç günde 9 milyon iPhone 5s, iPhone 5c sattı


Bugün resmi internet sitesinden bir basın açıklaması yayımlayan Apple, önceki cuma günü başlayan iPhone 5s ve iPhone 5c satışlarının üç günde 9 milyona ulaştığını ilan etti. İki yeni model piyasaya sürerek şimdiye kadarki en büyük iPhone çıkışını gerçekleştiren Cupertino merkezli üretici, bu durumdan yararlanmasını bilip satışlarını istediği seviyeye çekmeyi başardı.

64-bitlik ARMv8 tabanlı işlemciye sahip Apple A7 yonga ve yine 64-bit destekli iOS 7 ile endüstride ilklere imza atmaya devam eden iOS platformu, iki yeni akıllı telefonun hızlı çıkışının yanı sıra son güncellemenin kısa süre içerisinde ulaştığı kullanıcısı sayısıyla da önemli bir gelişme ortaya koymuş oldu. 200 milyon cihazın iOS 7'ye yükselerek bu sürümü ekosistemin en çok kullanılan dağıtımı haline getirdiğini müjdeleyen Amerikalı firmanın yeni nesil iPhone çözümü, Touch ID biyometrik sensörü ile de farkını gösteriyor.

Halihazırda ABD, Avustralya, Singapur, Japonya, İngiltere, Çin, Fransa, Hong Kong, Almanya, Porto Riko ve Kanada'da satılmakta olan iPhone 5s ve iPhone 5c'nin ülkemizdeki satışı aralık ayına kadar resmen başlamış olacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 23.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler