Apple de Toshiba'nın çip bölümüne talip oldu

Apple de Toshiba'nın çip bölümüne talip oldu

İçerisinde bulunduğu ekonomik krizi aşmak için çip bölümünü satışa çıkaran Toshiba, bellek üretiminde Samsung'dan sonra ikinci en büyük isim olması sebebiyle endüstride geniş yankı uyandırdı. Gelen birçok teklif arasından dördünü seçip hükümet düzeyinde yetkililerle masaya oturan Japon teknoloji şirketi, şu sıra Çin'den gelen tatlı teklifi kabul edememenin ızdırabını yaşıyor. Ancak Amerika'dan beklenmedik bir isim Çin ve Japon tarafların arasını yapabilir.

Japon ulusal televizyonu NHK, bu hafta Foxconn tarafından Toshiba'nın çip bölümü için yapılan 27 milyar dolarlık teklife Apple'nin de müdahil olacağını ileri sürdü. Foxconn ile zaten uzun süredir üretimde iş ortağı olan Apple, Toshiba'nın ilgili departmanından %20'nin üzerinde pay sahibi olma şartıyla milyar dolarlık yeni bir yatırım gerçekleştirebilir. Bu ortak teklif, teknolojilerini Çinli rakiplerine kaptırmak istemeyen Japon hükümetinin endişelerini de gidermiş olacak.

Çip bölümünü elden çıkararak bir an önce nakit ihtiyacını karşılamak isteyen Toshiba, bugün Reuters tarafından yayımlanan habere göre satış aşamasındaki çip üretim faaliyetlerini teminat göstererek Japon bankalardan 9 milyar dolar seviyesinde yeni kredi çekmeye hazırlanıyor. Yeni kredi, Toshiba'nın eski kredi borçlarını kapatmak için kullanılacak. Ancak bir dönemin dünya devi teknoloji şirketinin daha ne kadar ayakta duracağı meçhul.



Eklenme tarihi: 14.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler