Apple Store Zorlu Center açıldı

Apple Store Zorlu Center açıldı

Dün Apple'nin perakende satış mağazalarından sorumlu yönetici Steve Cano tarafından basına tanıtılan Türkiye'nin ilk Apple Store mağazası bugün resmen açıldı. 2001'den bu yana kendi mağazaları üzerinden tüketicilere ulaşmayı sürdüren Kaliforniyalı teknoloji devi, 424. mağazasını İstanbul, Türkiye'de açmış oldu. Apple Store mağazalarının ulaştığı 16. ülke olan Türkiye için oldukça özel bir projeyi hayata geçiren Apple, şimdiye kadarki en sıra dışı mimarilerinden birini Apple Store Zorlu'da kullandığını bildiriyor.

20,000 metrekare alana sahip iki katlı mağazada toplam 100 kişi çalışacak. Devasa cam duvarlarla kaplı yapı, Zorlu Center'ın dış ortamına açılan kübik tavan sayesinde aydınlanacak. Cam duvarların yanı sıra Apple'ye özgü cam merdivenler ve cam dekorlara kadar camın en çok kullanıldığı Apple Store ünvanını hak edecek nitelikteki mağazanın müdürlüğünü Meltem Güner üstlenmiş. Perakende satış hizmetleri için bir süredir eleman yetiştirme programları yürüten Apple, etkileyici satış mekanlarının yanı sıra kendi pazarlama teknikleriyle de ülkemizdeki tüketicileri etkisi altına almaya çalışacak.

Açılışa özel olarak ilk 4.500 ziyaretçiye büyük açılış etkinliğine katıldıkları için tişört dağıtan Apple, firma CEO'su Tim Cook'un açılışta bulunmayacağını dünkü basın tanıtımında duyurmuştu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ise sonraki bir tarihte mağazayı ziyaret edeceği ifade ediliyor.









Resimler: Mustafa Çayırpınar



Eklenme tarihi: 5.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler