Apple, Kaliforniya'da bir yarı iletken üretim tesisi satın aldı

Apple, Kaliforniya'da bir yarı iletken üretim tesisi satın aldı

Yarı iletken çip teknolojileri üzerine yoğun mesai harcayan Apple, kısa sürede mobil sektörün en başarılı tasarımlarına imza atan bir çip uzmanı olmayı başardı. Ancak üretim konusunda Samsung ve dünyanın en büyük yarı iletken üretim tesislerine sahip TSMC'ye bel bağlamış durumda. İş ortaklarının üretebildiği standartlara mahkum olan Apple'nin gelecekte daha esnek tasarımlar için kendi üretim faaliyetlerini yürütmeyi planladığını söylemek pek şaşırtıcı olmasa gerek. Şimdiye kadar somut bir gelişmeyle desteklenemeyen bu plan, Silikon Vadisi'nden gelen son haberle gerçekleşmeye bir adım daha yaklaştı.

Silicon Valley Business Journal'in haberine göre, daha önce Maxim Integrated Products adlı bir şirkete ait San Jose, Kaliforniya'daki bir yarı iletken üretim tesisi Apple tarafından satın alındı. 70 bin metrekarelik ar-ge tesisi, 200 mm'ye kadar silikon levha üretim kabiliyetine sahip ekipmanlarla dolu. Hacimli seri üretim için uygun olmadığı bildirilen geliştirme merkezinin prototip üretimi, test çalışmaları ve düşük hacimli üretim için uygun bir fabrika olacağı ifade ediliyor.

18,2 milyon dolarlık maliyetiyle Apple'nin gelecek yarı iletken üretim projelerine ev sahipliği yapacak tesisin hemen yanında Samsung'un yarı iletken bölümüne ait bir ofis bulunuyor. Üretim ortağı, aynı zamanda en büyük rakibi olan Samsung'la komşu olan Apple, son dönemde imza attığı yatırımlarla ekrandan yarı iletken çiplere birçok farklı alanda üretimi eline almak için çaba harcağını gösteriyor. Firmanın gerçek bir üretici olma planı nasıl sonuçlanır birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 17.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler