Apple, Samsung pazar payı kaybetti, Huawei, Lenovo yükselişi sürdürdü

Apple, Samsung pazar payı kaybetti, Huawei, Lenovo yükselişi sürdürdü

En kötü mali çeyreklerinden birini geçiren Samsung ve yıl içerisindeki en verimsiz sezonunu geride bırakan Apple'ye rağmen akıllı telefon pazarı büyümeye devam etti. IDC'nin küresel piyasayı kapsayan tahminleri, geçen yıla kıyasla %23,1 büyüyen pazarın 2014 ikinci çeyreğinde 295,3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı.

%3,9'luk daralmayla son çeyrekte ancak 74,9 milyon telefon satabilen Samsung, geçen sene pazarın üçte birinden fazlasını elinde bulunduruyordu. Ancak firmanın yükselişi son bulan satışlar nedeniyle pazar payı %25,1'e gerilemiş durumda. Yeni iPhone telefonu çok yakında çıkış yapacak olan Apple, 35,1 milyon telefonla satışlarını artırsa da pazar payının %13'ten %11,9'a gerilemesine engel olamadı. Firmanın yılın diğer iki çeyreğinde ciddi bir yükseliş yakalayacağı kesin.

Büyük oyunculardaki en hızlı yükseliş, LG'den üçüncülüğü devralan Huawei'de görüldü. 2013 ikinci çeyreğine kıyasla neredeyse iki kat daha fazla cihaz satan Çinli firma, 20,3 milyon satışla %6,9 paya sahip oldu. Dördüncü sıradaki Lenovo ise, 15,8 milyon telefon satarak kısıtlı satış ağına rağmen küresel piyasanın en büyükleri arasında yer almayı başardı. Motorola'nın satışları da eklendiğinde üçüncülüğü zorlayacak olan tecrübeli teknoloji şirketi, yakın zamanda uluslararası telefon endüstrisine dahil olmayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 29.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler