Apple Samsung Galaxy S4'e de dava açıyor

Apple Samsung Galaxy S4'e de dava açıyor

Uzun süredir çok fazla gündeme gelmeyen patent davaları amiral gemisi modellerin vitrinlerdeki yerini alması ve gündemin yavaş yavaş durulmasıyla birlikte tekrar teknoloji dünyasının haberleri arasında kendine yer bulmaya başladı.

Apple ile Samsung arasında süren onlarca dava içersinde ülkelere ve cihazlara göre davalar farklı sonuçlarla karşımıza çıksa da hala rekabetin farklı bir yüzü olan patentlerle ilgili ihlal iddialarının ardı arkası da kesilmiyor. Son gelen haberler ise Mart 2014’de Kaliforniya’da başlayacak patent davası ile ilgili. Yargıç Judy Kog, iddia makamlarının suçlamalarını içeren birer dosya hazırlamasını isterken tarafların ilk aşamada 5 patent ihlaliyle ikinci aşamada ise bu ihlali 10 cihaza indirgeyecek.

Her iki firmada bu listeleri oluştururken, Apple son olarak inceledikleri Galaxy S4’te ciddi ihlallerin olduğunu iddia ederek Apple, 22 cihazlık listeden bir ürünü çıkartarak yerine Samsung’un yeni amiral gemisini eklemeyi uygun görmüş.

Her iki firmanın listesinde iPhone serileri, Galaxy serileri gibi çok tanıdık telefonlar yer alıyor. Tüketiciler ve uzmanlar arasında tartışmalı diyalogların da yaşanmasına neden olan bu patent davalarının gülen yüzü kim olacak bakalım.



Eklenme tarihi: 16.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler