Apple, esnek OLED tedariği için LG ile masaya oturuyor

Apple, esnek OLED tedariği için LG ile masaya oturuyor

Samsung, mobil sektörde OLED ekran teknolojisini ilk benimseyen, hacimli üretime ilk başlayan ve en çok yatırımda bulunan firma. Bu yeni nesil ekran türüne yönelik çalışmaları sayesinde halihazırda OLED pazarının %97,7'sini elinde bulunduran Koreli üretici ilk gerçek rakiplerini karşılamaya hazırlanıyor. Büyük hacimli OLED segmentine liderlik eden LG, hayata geçirdiği dev yatırım projeleriyle bir sene içerisinde üretim hacmini birkaç katına çıkaracak. Pazardaki değişimi gözden kaçırmayan Apple, gelecek iPhone modelleri için şimdiden LG'yi yanına çekmenin derdinde.

Apple'nin akıllı saatleri için uzun süredir P-OLED panel tedariği gerçekleştiren LG, Kore basınına göre kısa süre önce Apple'den yeni bir tedarik teklifi daha aldı. 2018'de piyasaya sürülecek iPhone'ler için esnek OLED siparişi vermek isteyen Apple, önümüzdeki haziran ayına kadar iş ortağından kesin bir cevap almayı bekliyor. Aynı dönemde LG, aylık 7500 cam tabaka üretim kapasitesine sahip esnek OLED üretim hattını faaliyete geçirecek. Daha önce Apple Watch için üretim yapan hatla birlikte LG'nin esnek OLED üretim kapasitesi aylık 15 bin tabakaya yükselmiş olacak.

2018'de ayda 15 bin tabaka üretebilen üçüncü esnek OLED hattında üretime geçecek olan LG'nin böylece bir sene içerisinde üretim kapasitesi dörde katlanacak. Önümüzdeki üç nesil iPhone için OLED tedariği gerçekleştirecek Samsung'un yaşaması muhtemel tedarik sıkıntısı sayesinde LG, sektörün darboğaza düştüğü bir dönemi fırsata çevirerek rahatlıkla ilk müşteri portföyünü oluşturabilecek.



Eklenme tarihi: 18.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler