Apple, iWatch için lüks saat firması TAG Heuer'in satış müdürünü kaptı

Apple, iWatch için lüks saat firması TAG Heuer'in satış müdürünü kaptı

İlk kez martta ortaya atılan iddialar, Apple'nin piyasaya sürmeye hazırlandığı akıllı saati için İsviçreli saat firmalarından uzmanlar işe aldığına işaret ediyordu. Lüks ürün sektörünün önemli isimlerinden Fransız LVMH'nin saat firmalarından sorumlu Jean-Claude Biver, aylar önceki bu iddiasından sonra yeniden benzer açıklamalarla ortaya çıktı. Çalışanlarına Apple tarafından yapılan teklif postalarını bizzat gördüğünü belirten Biver, CNBC televizyon kanalında katıldığı bir programda, TAG Heuer satış müdürünü de Apple'ye kaptırdıklarını ilan etti.

Lüks saat ve kronograf üretimi odaklı faaliyetler yürüten Nöşatel merkezli TAG Heuer, sektörünün en büyük markaları arasında yer alıyor. Kuşkusuz firmanın bu başarısını borçlu olduğu satış müdürü artık Apple için çalışıyor. Şirketin resmi açıklamasıyla Apple'ye geçtiği doğrulanan Patrick Pruniaux, teknoloji devinin son dönemde saat piyasasındaki firmalardan bünyesine kattığı isimler arasına girmiş oldu. Kaliforniyalı üretici, geçen sene Fransız lüks saat üreticisi Yves Saint Laurent'in CEO'sunu Tim Cook ile birlikte özel bir projede çalışması için işe almıştı.

Gerçekleştirilen yatırımlar ve işe alınan isimler, Apple'nin şimdiye kadar hiçbir büyük üreticinin ayak basmadığı lüks akıllı saat segmentine göz diktiğini gösteriyor olabilir. Birden fazla tasarıma sahip bir iWatch saat serisi üzerinde çalıştığı öne sürülen Apple, yılın son çeyreğinde merakla beklenen çözümünü gün yüzüne çıkaracak.



Eklenme tarihi: 4.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler