Apple iWatch'ın teknik özellikleri ve çıkış tarihi netleşiyor

Apple iWatch'ın teknik özellikleri ve çıkış tarihi netleşiyor

Aynı zamanda bir Mac üreticisi olan Tayvanlı Quanta Computer, yakın zamanda Apple markalı ilk saatin üretimi için test faaliyetlerine başladı. İmalatın yaklaşmasıyla cihaza dair detaylar da her zamankinden daha hızlı bir şekilde gün yüzüne çıkıyor. Ünlü teknoloji şirketinin ilk akıllı saat çözümü hakkında yeni iddialar yayımlayan iki büyük haber kaynağı Reuters ve Wall Street Journal, iWatch'ın teknik özelliklerini elde ettikleri veriler ışığında okuyucularıyla paylaştı.

İlk iddia, akıllı saatte LG Display tarafından tedarik edilecek 2,5 inç büyüklüğünde kavisli bir OLED ekranın kullanılacağına işaret ediyor. Ancak WSJ, Apple'nin saati bir moda unsuru olarak gördüğü için farklı büyüklüklerde ve farklı tasarımlara sahip bir saat koleksiyonu geliştirdiğini ileri sürüyor. Önümüzdeki ay seri üretimine başlanacak iWatch'ın montaj sürecinin %70'i Tayvan merkezli Quanta tarafından gerçekleştirilecek. Yıl sonuna kadar 10-15 milyonluk bir satış tahmininde bulunan analistler, giyilebilir elektronik aygıtın piyasadaki ilk yılında 50 milyon barajını devireceğini öngörüyorlar.

Nabız ölçer gibi 10'dan fazla sensörü bünyesinde barındıracağı iddia edilen akıllı saatin iOS 8 işletim sistemiyle birlikte veya ekim ayı içerisinde satışa sunulacağı bildiriliyor. Halihazırda akıllı saat pazarının büyük bölümünü elinde bulunduran Samsung ve giyilebilir cihazlar için optimize edilmiş Android Wear ile sektörde iddialı bir konuma yükselmeyi planlayan Google'nin baskısını hisseden Cupertino merkezli şirket, buna rağmen ilk hamlesi için aceleci davranmayarak iyi mi yaptı yoksa pazarın mutlak hakimiyeti için geç mi kaldı bunu hep birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 19.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler