Apple, iPhone 6 ve iWatch saatini eylülde birlikte tanıtmayı planlıyor

Apple, iPhone 6 ve iWatch saatini eylülde birlikte tanıtmayı planlıyor

Apple, bir seneyi aşkın süredir endüstrinin çeşitli uzman firmalarından akıllı saat projesi için takım arkadaşları topluyor. TAG Heuer'e kadar uzanan eleman kapma çabaları bile başlı başına dünya devinin gelecek ürün planlarını gündemde tutmaya yetıyor. Henüz resmen açıklanmış bir bilgi bulunmasa da, Apple'nin yeni giyilebilir elektroniğini tanıtmaya hazırlandığı onlarca farklı kaynak tarafından haykırılıyor. Bunların en güveniliri olan Re/code, iWatch olarak bildiğimiz cihazın ekim etkinliğinde sergileneceğini rapor ettikten aylar sonra yeni bir haber daha yayımladı.

AllThingsD ekibinin oluşturduğu NBC bünyesindeki teknoloji kaynağı, yeni iWatch iddiasında, önceki haberde tanıtım tarihinin değişebileceği yönündeki açıklamasını hatırlatarak elde ettiği son verilerin eylül ayındaki büyük iPhone etkinliğini adres gösterdiğini bildirdi. Son 25 yılın en iyi ürün yelpazesiyle 2014 ikinci yarısına damga vurmayı planlayan Apple, iPhone 6 ve iPhone 6L ile birlikte sağlık ve fitness odaklı saatini de tanıtmış olacak. iOS 8'in beraberinde getirdiği sağlık özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, şirketin böyle bir tanıtım takvimi çizmesi çok mantıklı görünüyor.

LG Display tarafından üretilmekte olan plastik tabanlı küçük AMOLED ekranlar ile bağdaştırılan iWatch, onlarca farklı söylenti haberine rağmen donanımı hakkında hiçbir somut delil sızdırmadan ağustosu da tamamlamak üzere. Eğer eylülde tanıtılacak olursa bu özel saat, son yıllarda tanıtımı öncesi internet alemine sunulamamış belki de ilk büyük Apple çözümü olacak. Sızıntı dünyasının kaybettiği önemli kaynaklardan mı yoksa daha küçük çaplı üretim ağı nedeniyle mi Apple saati sızdırılamadı bilinmez. Ancak buna rağmen aygıtın en az büyük ekranlı iPhone'ler kadar büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde resmileşecek olan tanıtım etkinliğinin 9 Eylül'de organize edileceğini hatırlatalım.



Eklenme tarihi: 27.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler