Apple, 4 inçlik telefonunu iPhone SE ismiyle duyurmayı planlıyor

Apple, 4 inçlik telefonunu iPhone SE ismiyle duyurmayı planlıyor

Şimdiye kadar iPhone 7c, iPhone 6c ve iPhone 5se isimleriyle sayısız söylentiye konu olan Apple'nin yeni nesil 4 inç akıllı telefonu yine isim değiştirdi. Daha önce iPhone 5s'nin gelişmiş bir versiyonu olduğu için "Special Edition" etiketinin kısaltması olarak 5se model adına sahip olacağı ileri sürülen telefon, önceki iddianın kaynağı Mark Gurman'a göre iPhone SE olarak tanıtılacak. Apple hususunda tutarlı söylenti haberciliğiyle tanınan Gurman, donanım konusundaki iddialarını da yineledi.

iPhone 6 serisinin son bulup 7 numaralı modellerin piyasaya sürüleceği bir yılda iPhone 5 ismini yeni bir üründe kullanmanın pek sağlıklı olmayacağını fark eden Apple, ön tarafı iPhone 5s, arka kısmı iPhone 6'yı andıran yeni telefonunu numarasız bir isimlendirmeyle tüketicilerin beğenisine sunacak. Apple A9/M9 çipsetleri, 4 inç 1136 x 640 piksel IPS LCD ekran, Touch ID parmak izi okuyucu, 8 MP canlı fotoğraf kaydı yapabilen arka kamera, Apple Pay desteği, 16/64 GB hafıza ve roze altın da dahil olmak üzere iPhone 6s'de kullanılan tüm renk seçenekleriyle gelecek olan iPhone SE, üç sene önce çıkış yapan iPhone 5s'nin fiyat seviyesine oturacak.

15 Mart'ta 9,7 inçlik iPad Pro ile birlikte görücüye çıkacak olan küçük iPhone, perakende satış kanallarına göre 18 Mart'ta satılmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 26.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler