Samsung ve LG, iPhone için OLED tedariği üzerine anlaşmaya çok yakın

Samsung ve LG, iPhone için OLED tedariği üzerine anlaşmaya çok yakın

OLED panel teknolojisini ilk kez Apple Watch akıllı saatinde kullanan Apple, OLED sektörünün hakimi Korelilerle gelecek iPhone modelleri için de tedarik anlaşması imzalamak üzere. Geçen ay Japonya'dan Nikkei'nin rapor ettiği, ardından bugün Güney Kore'den ETNews aracılığıyla basına servis edilen endüstriyel haberler, birkaç sene içerisinde OLED ekrana geçiş yapacak olan iPhone serisinde panel üretiminden Samsung ve LG'nin sorumlu olacağını gösteriyor.

Parça başına ücretlerde ve üretim sürecine müdahale konusunda Apple ile henüz anlaşma sağlayamadığı bildirilen Samsung Display, rakibinin esnek OLED gibi yüksek teknoloji üretim tekniklerini öğrenmesini istemiyor. Ayrıca LCD'ye kıyasla üreticiye daha fazla kar oranı sağlayan OLED panellerin aynı tarifeyle Apple'ye satılmasından yana tavır koyan şirketin tedarik edilecek panellerden de en büyük payı alacağı ifade ediliyor.

2-3 yıllık süreçte 15 trilyon wonluk (37 milyar ₺) üretim hacmini artırma yatırımı yapacak olan Samsung ve LG, en erken 2017'ye kadar yüksek hacimli panel tedariğine başlamayı planlıyor. LG'den %30 daha fazla panel siparişi alan Samsung, daha yüksek üretim kapasitesine sahip olması nedeniyle uzun bir süre iPhone'nin en büyük panel üreticisi olarak görev yapacak.

2018'de satışa çıkacak iPhone 8 ile OLED geçişinin gerçekleşeceğini savunan sektörel kaynaklar, yıllık on milyonlarca OLED panel satışı anlamına gelen bu anlaşmada pay alabilmek için China Star Optoelectronics Technology (CSOT) ve BOE gibi Çinli panel üreticilerinin de girişmlerde bulunduğunu söylüyor. Halihazırda OLED pazarının %90'dan fazlasını elinde bulunduran Samsung ise teknolojik üstünlüğünü sürdürerek hakimiyetinden ödün vermek istemiyor. Bu yüzden üretim sürecine karışmayı seven Apple'nin OLED panellere müdahalesinin sınırlı olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 30.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler