Apple iPhone kazalara karşı önlem alıyor

Apple iPhone  kazalara karşı önlem alıyor

Malzeme yapısı ve kalitesi ilk piyasaya çıktığı andan itibaren kullanıcıları için farklı bir konumda olan Apple’ın akıllı telefonu iPhone’un en büyük sorunu, kasa yapısındaki camın herhangi bir yere düşüşte çok kolay çatlayan bir yapıya sahip olması.

Apple’da bu sorunun farkında ve bunun için ABD Patent ve Marka Ofisine başvuruda bulundu. Yapılan başvurunun ayrıntıları ise gerçekten çok ilginç. Başvuruda öncelikle bu koruyucu mekanizmanın her türlü elektronik cihazda kullanılabileceği belirtiliyor. Teknolojide Apple, cihazın serbest düşüşünü algılayarak kütle merkezini yönlendirecek bir mühendislik kullanacak.


Cihaz içersinde bu serbest düşüşü algılayan mekanizma, tahmini çarpma noktasını da belirleyerek o bölgelere koruma uygulayacak. Kullanılan teknolojinin cihazın düşüş anındaki açısal hızı olarak nitelendiren dönme, takla atma gibi hareketlerini de içinde bulunan motorla engelleyerek çarpma anındaki tepkiyi düşürecek.

Henüz başvurusu yapılan ve gerçekten farklı bir mühendislik içeren sistem ne zaman iPhone’larda görülmeye başlar bilinmez, fakat bu konuda çalışmalar yapan Apple’ın bu cam çatlamaları konusunda ne kadar ağzının yandığını bu çalışmalardan anlamak hiç de zor değil.



Eklenme tarihi: 26.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler