Japan Display, Apple için yeni bir LCD üretim tesisi inşa ediyor

Japan Display, Apple için yeni bir LCD üretim tesisi inşa ediyor

2012'de Sony, Toshiba ve Hitachi'nin küçük ve orta ölçekli LCD üretim operasyonlarını bir araya getirmesiyle kurulan Japan Display, yeni bir üretim tesisi inşa ettiğini açıkladı. İlk kez hafta içerisinde Reuters tarafından rapor edilen bu gelişme, iPhone 6 için LCD tedarikçisi konumundaki firmanın Apple ile işbirliğini ilerlettiğinin kanıtı niteliğinde.

Halihazırda piyasadaki en büyük LCD üreticisi konumundaki Japon hükümeti destekli JDI, bir diğer Japon üretici Sharp'ın üretim faaliyetlerini kısmaya başladığı bir dönemde hızla yükselişini sürdürüyor. Ancak böylesine güçlü bir şirket bile Apple için panel tedariğinde sıkıntı yaşayabiliyor. Geçen yıl iPhone 6 ve 6 Plus sevkiyatlarında aksama yaşayacağını açıklaması hisselerinde ciddi bir sarsıntıya neden olan Japan Display, yeni fabrikasıyla gelecekte bu tür problemler yaşamamayı ümit ediyor.

Japonya'nın Ishikawa şehrinde inşa edilen LCD üretim tesisi, 1,4 milyar dolara mal olacak. İnşaatı için yapılacak harcamaları karşılamak suretiyle bu fabrikanın üretim kapasitesinin büyük bölümünü iPhone telefonları için rezerve edeceği belirtilen Apple'nin daha önce de benzer anlaşmalara imza attığına şahit olmuştuk. Ekonomik sıkıntılar yaşayan Sharp'a hissedar olan ve üretim kapasitesini artırması için destekte bulunan Kaliforniyalı teknoloji devi, milyarlarca dolar aktardığı Foxconn ile de gelecekte ürünlerinde yer vermeyi planladığı OLED ekranlar için üretim teknolojileri, tesisler hazırlıyor.

Japan Display'in üretim hacmini %20 oranında artırması beklenen Ishikawa fabrikası, 2016'da hizmet vermeye başlayacak. Bu fabrikadan çıkacak panellerin gelecek iPhone, iPad ve Macbook modellerinde kullanılacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 8.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler