iPhone 8'in ekran büyüklüğü ve çözünürlük detayları sızdırıldı

iPhone 8'in ekran büyüklüğü ve çözünürlük detayları sızdırıldı

Uzun süre sonra ilk defa bu yıl tam manasıyla yenilenmiş bir telefon piyasaya sürecek olan Apple, mobil sektörün benimsemeye başladığı çerçevesiz ekran akımına da bu cihazla ayak uyduracak. KGI analisti Ming-Chi Kuo son raporunda, iPhone 8 olarak bilinen telefonda 5,8 inçlik bir panel kullanılacağını ve orta düğmenin tarihe karışacağını iddia ediyor.

Samsung tarafından üretilecek 5,8 inçlik OLED ekran, 2800 x 1242 piksel çözünürlüğe sahip. Bu panelin 5,15 inç ve 2436 x 1125 piksellik alanı normal ekran olarak faaliyet gösterecek. Önceki cihazlarda orta düğmenin yer aldığı alana tekabül eden bölgeye ise fonksiyon alanı olarak farklı işlevler yüklenebilecek. Bu bölümün altına biyometrik sensörün yerleştirilmesi bekleniyor.

Yeni tasarım sayesinde 5,8 inçlik bir paneli 4,7 inçlik iPhone 7 ile neredeyse aynı boyutlarda bir kasaya sığdırmayı başaran Apple, ayrıca telefonda çok daha yüksek kapasiteli bir pil kullanacak. iPhone 8, 4,7 ve 5,5 inçlik iPhone 7s modelleriyle birlikte sonbaharda piyasaya sürülecek. Telefon 1000 dolara kadar çıkan yüksek fiyatlardan alıcı bulacak.



Eklenme tarihi: 17.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler