iPhone 7 Plus'ın RAM ve pil kapasitesi kesinleşti

iPhone 7 Plus'ın RAM ve pil kapasitesi kesinleşti

İlk satış gününde yine dünya çapında birçok Apple Store ve operatör mağazası önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep olan yeni iPhone, önceki yılların aksine kısıtlı stok nedeniyle birçok ürün seçeneğini mağazalarda satışa çıkaramadı. İlk parti tüm iPhone 7 Plus modellerini ön sipariş sürecinde satan ve tükenen simsiyah iPhone 7'ler nedeniyle kuyrukta bekleyenleri yeni renk sürümünden mahrum bırakan Apple, bazı bölgelerde hediye çekleriyle üzüntülü müşterilerini teselli etti.

İki seneden beri satışta olan 5,5 inçlik iPhone Plus, hiç bu yıl olduğu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmamıştı. Çift sensörlü arka kamera ve 4,7 inçlik modele kıyasla ciddi pil kapasitesi farkı, Plus modelinin tüketicilerin birinci tercihi haline gelmese yol açtı. Mağazalarda satışa çıkamayan cihazın altın renkli sürümüne ulaşmayı başaran iFixit, donanım hususunda merak edilen birçok detayı gün yüzüne çıkardı.

14 nm Apple A10 Fusion çipsetinden gücünü alan iPhone 7 Plus, daha önce rapor edildiği gibi gerçekten 3 GB LPDDR4 sistem belleği kullanıyor. RAM modülü Samsung tarafından tedarik edilen cihazın NAND flaş belleği ise Toshiba ve SK Hynix üretimi. iFixit'in incelediği modelde Qualcomm modem bulunsa da cihazların büyük bölümünde Intel modem çipine yer verildiği tahmin ediliyor.

Dün yayımlanan haberlerin aksine batarya kapasitesi 2900 mAh olarak son kez doğrulanan iPhone 7 Plus'ın 3,5 mm ses jakından vazgeçilmesiyle batarya ve geri bildirim titreşimi sağlayan Taptic Engine yönünden kazanım sağladığı belirtiliyor. Henüz Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmayan telefonun ikinci dalga ülkelerdeki satışı gelecek hafta cuma gerçekleştirilecek.



Eklenme tarihi: 16.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler