iPhone 7 Plus 3 GB RAM ile geliyor

iPhone 7 Plus 3 GB RAM ile geliyor

Apple, hafta ortasında tanıttığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus telefonlarında 14 nm'lik yeni bir çipset kullandığını açıklamıştı. 3,3 milyar transistör barındıran ve TSMC tarafından üretimi gerçekleştirilen A10 Fusion adlı yarı iletken donanım, hem işlem he de grafik performansında büyük artış vaat ediyor. Yayımlanan ilk test sonuçları bunu desteklerken etkinlikte bahsedilmeyen, iPhone 7 Plus ile alakalı çok önemli bir detay daha gün yüzüne çıktı.

Önceki gün GeekBench veritabanında listelenen iPhone 7 Plus test sonucu, cihazın A10 çipsetinde 3 GB kapasiteli bir RAM çipi bulunduğunu ortaya çıkardı. Cihazın Çin'deki resmi sertifikasına da yansıyan bu yenilik, Apple'nin 2016 model Plus telefonunu çoklu görev yönünden rahatlatma çabası olarak yorumlanıyor.

2,23 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli performans işlemcisi sayesinde hem tek hem de çok çekirdek performansında iOS ekosisteminin liderliğini iPad Pro'dan devralan iPhone 7 Plus, genel klasmanda ise Samsung'un Exynos 8890 yongasetli modelleri haricinde tüm Android'li rakiplerini alt etmeyi başardı.

Bugün satışa sunulacağı ilk dalga ülkelerde ön siparişe sunulan dokuzuncu nesil Apple telefonları beş farklı renkte ve 32, 128, 256 GB depolama seçenekleriyle satın alınabilecek.



Eklenme tarihi: 9.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler