OLED ekranlı Apple iPhone 2016'da piyasaya sürülebilir

OLED ekranlı Apple iPhone 2016'da piyasaya sürülebilir

Son iki yıldır OLED üretimine başlayacağı konuşulan Foxconn, nihayet bu sene sonunda seri üretime geçecek gibi görünüyor. Tayvanlı Innolux ile işbirliğine giden elektronik üreticisi, bir Japon gazetesinin edindiği bilgiye göre; Apple için özel olarak üretim yapacak yeni fabrikasında OLED türünde paneller imal edecek. 2012'de Sharp ile birlikte kurduğu Foxconn Japonya Ar-ge merkezi üzerinden OLED üretimi için gerekli teknolojik araştırmalar ve üretim ekipmanı tedariğiyle alakalı faaliyetler yürüttüğü ileri sürülen firma, iPhone serisinde yeni bir dönem başlatabilir.

Foxconn, OLED üretim çalışmalarına hissedarı olduğu dünyanın en büyük üçüncü LCD üreticisi Innolux'un 8.5-Gen LTPS plaka üretim fabrikasını kiralayarak başlamıştı. Televizyon üretimi gerçekleştirilen bu tesis, küçük ölçeğe çekilmesi ve talep edilen panel türünün üretimine uygun hale getirilmesi için Foxconn'dan 2,6 milyar dolarlık yatırım almıştı. 2015 sonunda seri üretime geçebileceği ifade edilen fabrika, 'Nikkan Kogyo Shimbun' adlı Japon gazetesine göre; Apple'nin 2016'daki giyilebilir cihazları ve telefonlarına OLED ekran sağlayacak. Benzer bir iddianın geçen yıl Bloomberg tarafından ortaya atıldığını hatırlatmakta fayda var.

Samsung'un yoğun ar-ge operasyonları sayesinde son dönemde her yönüyle en gelişmiş LCD'lerden daha üstün olan OLED paneller, üretim hacminin artmasıyla maliyetinde de ciddi düşüşler görüyor. Apple'nin mobil cihazlarında LCD'yi terk edip OLED'e geçiş yapacak olması, açıkçası teknoloji döngüsünün bir sonucu olarak zaten zorunlu bir hamleydi. Firmanın bu geçişi büyük üretim ortağı Foxconn çatısında kurulacak bir OLED tesisiyle gerçekleştirmeyi planlaması, halihazırda küçük ve orta ölçekli OLED panel sektörünün büyük bölümünü elinde bulunduran Samsung'a atılmış bir çalım gibi görünüyor. Eğer raporların işaret ettiği gibi Foxconn, iPhone 7 ve Apple Watch için yeni nesil ekran tedarikçisi haline gelirse, OLED piyasında dengelerin alt-üst olacağı kesin.



Eklenme tarihi: 9.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler