Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus resmen duyuruldu

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus resmen duyuruldu

Apple, meşhur eylül etkinliğinde yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Bir "S" cihazı olmalarına rağmen çok sayıda yeniliği beraberinde getiren yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, bunun yanında dördüncü renk seçeneğiyle tüketicilere bir alternatif daha sunmuş olacak.

4,7 ve 5,5 inçlik akıllı telefonlar, selefleri iPhone 6 ve 6 Plus'ın aksine 6000 serisi alüminyum kullanılarak üretilmemiş. En büyük değişikliği 7000 serisi alüminyum alaşım kullanarak yapan Apple, koruyucu cam konusunda ise yeni nesil iyonize edilmiş bir panel tercih etmiş. Böylece cihazın her yönüyla daha dayanıklı hale geldiğine vurgu yapılıyor.

Apple A9 çipsetini kullanan yeni telefonların geçen seneki modellerden işlem gücü olarak %70, GPU performansında ise %90 gibi inanılmaz oranlarda üstün olduğu ifade ediliyor. 14 nm FinFET üretim süreci teknolojisini kullanan A9'un 2 GB LPDDR4 RAM ve PowerVR GT7xxx serisi bir GPU'yu bünyesinde barındırdığı tahmin ediliyor.

iPhone 6s telefonlarının öne çıkan bir diğer özelliği ise 3D Touch olarak yeniden isimlendirilen Force Touch teknolojisi. Sıradan bir dokunuş, hafif vuruş ya da sert basış arasındaki farkı ayırt edebilen bir dokunmatik panel mekanizmasını yapısında ihtiva eden 2015 model Apple telefonları, arayüze yeni işlevler kazandırmak için kullanılacak.

4K Ultra HD video çekebilen 12 MP iSight kamera, 5 MP ön kamera, ön kamera için ekran parlaklığını üç katına çıkarabilme kabiliyeti ve önceki Touch ID sensörlerinden iki kat daha hızlı ikinci nesil biyometrik ana ekran düğmesiyle yeni iPhone'ler uzay grisi, gümüş, altın ve roze altın renk seçenekleriyle çok yakında satışa sunulmuş olacak.



Eklenme tarihi: 9.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler