iPhone 6s ve 6s Plus modellerine dair yeni detaylar ortaya çıktı

iPhone 6s ve 6s Plus modellerine dair yeni detaylar ortaya çıktı

Tantılmasına altı ay gibi uzun bir süre olsa da, iPhone 6s haberleri giderek sıklaşmaya başladı. Kaliforniyalı teknoloji devinin 2015 model telefonuna ait son haber, Wall Street Journal'dan geldi. Daha önce farklı kaynaklar aracılığıyla da gündeme getirilen iPhone için Force Touch fonksiyonunu doğrulayan güvenilir haber kaynağı, yeni bir renk seçeneği üzerinde çalışıldığını ileri sürdü.

İlk kez Apple Watch akıllı saatinde kullanılan Force Touch tekniği, dokunmatik ekran yüzeyine yapılan dokunuşların sertliğini tespit ederek uygun yanıtı verme mekanizmasını kullanıyor. Ekrana sıradan bir dokunuştan daha kuvvetli basıldığında ek menü veya işlemi harekete geçiren Force Touch sensörleri, WSJ'nin iddiasına göre sonraki iPhone'lerde de kullanılmaya başlayacak. Bu teknoloji son olarak 13,1 mm kalınlığındaki yeni nesil MacBook bilgisayarına yerleştirilen TouchPad donanımına entegre edilmişti.

Apple'ye ekonomi tarihindeki en yüksek piyasa değerine sahip şirket ve bir mali çeyrekte en yüksek kar elde etme gibi olağanüstü başarılar yaşatan iPhone 6 ile 6 Plus'un 4,7 ve 5,5 inçlik ekranları 6s modellerine değişmeden aktarılacak. 14 nm'lik Apple A9 yongası, 2 GB RAM ve yenilenmiş bir kameraya sahip olacağı iddia edilen iPhone 6s, siyah, gümüş ve altın renk seçeneklerinin yanında dördüncü bir renk sürümüne daha sahip olabilir.

Firmanın halihazırda pembe renkli iPhone için çalışmalarda bulunduğunu ileri süren WSJ, kadın tüketicilere yönelik bu model hakkında bilgi veren ilk kaynak oldu. Bu nedenle, pembe iPhone'nin gelip gelmeyeceğini kesin bir şekilde bildirmek için ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak sızıntı ve iddiaları takip etmek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 11.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler