Apple, bu sene üç farklı telefon piyasaya sürecek

Apple, bu sene üç farklı telefon piyasaya sürecek

Bu sene üç yeni iPhone modelinin piyasaya sürülme ihtimali giderek artıyor. Geçen seneki 4 inçlik iPhone 6 iddialarını doğrular nitelikteki son haber, Digitimes'ten geldi. Apple'nin Tayvanlı tedarikçilerinden edindiği bilgileri bugünkü analizinde bir araya getiren kaynak, iPhone 6c adını verdiği yeni dört inçlik iPhone'yi detaylandırdı.

Eylülde bizleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus çözümleriyle karşılayacağı herkes tarafından kabul edilen Apple, zaten geçen yıldan beri iPhone ürün ailesinin en altında bulunan iPhone 5s yerine iPhone 6 görünümünde 4 inçlik yeni bir model koyacak. iPhone 6'daki Apple A8 yongasında gücünü alacak bu telefon, Japan Display, LG Display ve Sharp'ın tedarik edeceği LTPS tabanlı bir LCD ekranı bünyesinde barındıracak.

iPhone 6s ve 6s Plus'ta ise 14/16 nm'lik Apple A9 çipini kullanacağı bilinen Kaliforniyalı teknoloji devi, TouchID parmak izi okuyucu ve Force Touch teknolojisini üç telefona da entegre etmiş olacak. 6s ve 6s Plus'ın üretim ve montajını Foxconn ile Pegatron üstlenirken, 6c siparişlerini yine Tayvanlı bir ODM olan Wistron üstlenecek.



Eklenme tarihi: 26.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler