iPhone 6s'de 2 GB LPDDR4 RAM kullanılacak

iPhone 6s'de 2 GB LPDDR4 RAM kullanılacak

Apple tedarik zincirinden elde ettiği son haberleri paylaşan TechNews.tw sitesi, 2015 model iPhone'de kullanılacak sistem belleği modülünü detaylandırdı. Üç büyük mobil DRAM üreticisi tarafından Apple'ye tedarik edilecek olan iPhone 6s'nin RAM donanımı, 2 GB LPDDR4 olarak hazırlanıyor. iPhone serisindeki en önemli sistem belleği güncellemesine ev sahipliği yapacak telefonun sonbaharda piyasada olması bekleniyor.

LPDDR4 bellek kullanımı yılın ilk günlerinde tanıtılan cihazlarla hızlı bir yükseliş gösterdi. Apple de yarı iletken donanımlardaki öncülüğünü devam ettirmek adına iPhone 6s ile yeni sistem belleği teknolojisine geçiş yapacak. 34 GB/sn bellek bant genişliğine ulaşan LPDDR4 bellek, DDR3'ten iki kat daha yüksek hızına rağmen aynı güç tüketiminde kalmayı başarıyor. iPhone 6'daki RAM'den %35 daha yüksek maliyete sahip belleğin yüzde 50'lik tedarik hacmi SK Hynix, yüzde 30'u Samsung ve yüzde 20'lik kısmı Micron-Elpida tarafından gerçekleştirilecek. Birden fazla tedarikçi atanmasının başlıca sebebi, sonbaharda başlayın kış aylarıda da devam eden yoğun talep döneminde seri üretimde sıkıntı yaşamamak.

Bellekteki güncellemeyi ilk kez Apple Watch akıllı saatinde kullanılarak "Force Touch" adlı ekrana bastırarak dokunma hareketinin algılanabilme yetisi takip edecek. Ayrıca kamera modülünde de Sony'nin 10 MP üstü yeni CMOS sensörlerini Apple iş ortaklarına sağlamak üzere anlaştığı bildiriliyor.



Geçen sene satışa çıkan iPhone 6, 1 GB LPDDR3 bellek, 8 MP kamera ve 4,7 inçlik1334 x 750 piksel bir ekranla donatılmıştı.



Eklenme tarihi: 16.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler