iPhone 6s'de 2 GB RAM ve Apple SIM bulunacağı iddia ediliyor

iPhone 6s'de 2 GB RAM ve Apple SIM bulunacağı iddia ediliyor

Tayvanlı kaynakların ocak ayında ileri sürdüğü 2 GB LPDDR4 sistem bellekli iPhone 6s iddiaları, bugün yeni söylentilerle destek bulmaya başladı. Apple Insider sitesinni daha önce tutarlı bilgiler paylaşan isimsiz kaynağına dayandırdığı haberine göre; sonraki iPhone, 2 GB RAM ve Apple SIM desteğini beraberinde getirecek.

İlk kez iPad 3'te 1 GB RAM modülü kullanmaya başlayan Apple, 2012'de iPhone 5'le başlayıp 2013'te iPhone 5s ve 2014'te iPhone 6, 6 Plus telefonlarıyla bellek kapasitesini uzun süre aynı seviyede tutmuştu. Ancak iPad Air 2'de 2 GB seviyesine çıkmaya karar veren Cupertino merkezli üretici, böylece gelecek iPhone'de buna benzer bir güncelleme olabileceğine işaret etmişti. Farklı kaynaklardan gelen iddialar da bu ihtimali doğruluyor.

Sitenin iddiasında ikinci kısmı oluşturan Apple SIM de tıpkı 2 GB RAM gibi ilk kez iPad Air 2'de kullanıldı. Anlaşmalı operatörlerin taahhütsüz mobil veri paketlerini herhangi bir SIM kart yerleştirmeden direk cihaz üzerinden seçebilmeyi ve isteğe bağlı kolayca operatör değiştiribilmeyi mümkün kılan Apple SIM, yıllar önce şirketin sanal SIM kart oluşturma çabalarına dayanan uzun soluklu bir proje. Mobil iletişim şirketleriyle aboneleri arasına girmekle suçlanan Apple, 2010'da iş ortaklarıyla bu projesini görüşmeye karar verdiğinde büyük tepki toplamıştı.

Yalnızca mobil veri paketlerine ihtiyaç duyan tablet bilgisayarlarda böyle bir sanal SIM kart sistemi, telefonlara kıyasla sektöre nüfuz etmede daha avantajlı. Ancak bu meselenin akıllı telefonlara uzanması, taahhütlü cihaz satışlarına bel bağlayan ABD gibi büyük piyasalarda operatörlerin ayaklanmasına yol açacaktır. Bu sebeple, yakın zamanda Apple SIM'in tüm iPhone'leri kapsayacak şekilde uygulanması mümkün görünmüyor.



Eklenme tarihi: 4.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler