iPhone 6s ile ön kameraya 1080p video ve flaş desteği gelecek

iPhone 6s ile ön kameraya 1080p video ve flaş desteği gelecek

Gelecek Apple telefonları hakkında ilk resmi detaylar iOS 9 işletim sisteminin beta sürümü sayesinde ortaya çıkarıldı. Deneme yazılımını inceleyerek bazı kodlar keşfeden Hamza Sood adlı geliştirici, iPhone 6s ile daha güçlü bir ön kamera donanımına geçiş yapılacağını kanıtladı.

12 MP çözünürlüklü bir sensörle en büyük değişimi kamera donanımında yaşayacağı konuşulan iPhone 6s, ön kamera için de yenilikler getirecek. Halihazırda 1,3 megapiksellik HD çekim destekli bir sensörün kullanıldığı FaceTime hizmeti bu seneki Apple telefonlarıyla Full HD 1080p desteği kazanacak. Ayrıca ön kamerayla HD çözünürlükte 240 fps ağır çekim ve panorama modlarına sahip olacağı bildirilen ön kamera, ön yüze yerleştirilecek bir LED flaşla sektörün son kamera modasını yakalaşmış olacak.

Özçekim akımının iPhone serisini etkileyecek kadar yüksek potansiyele sahip olduğu ortaya çıkan son detaylarla kanıtlanmış oldu. Eylülde tanıtılacak olan ön kamera flaşına sahip iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 14 nm Apple A9 çipset, 2 GB LPDDR4 RAM ve iOS 9 işletim sistemini beraberinde getirecek.



Eklenme tarihi: 10.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler