Apple iPhone 6 şarj aleti ve çift yönlü USB kablosu detaylandı

Apple iPhone 6 şarj aleti ve çift yönlü USB kablosu detaylandı

Apple tarafından yapılan yeni bir USB kablo patent başvurusuyla başlayan yeni iPhone'nin kutu içeriği haberleri, elde edilen yeni veriler ışığında netleşmeye başladı. Çift yönlü yapısıyla kullanım kolaylığı sağlayan kendi tasarladığı Lightning veriyolunu yine Apple imzası taşıyan aynı özelliğe sahip USB konnektörle birleştirdği öğrenilen teknoloji devi, yeni telefonuyla birlikte yeni USB kablosunu da piyasaya sürmüş olacak.

Moca.co adlı Apple sertifikalı bir üretici tarafından internete sızdırılan kablo, kullanıcılara her iki ucu da çift yönlü dizaynlanmış konnektörleriyle büyük kolaylık sağlayacak. Ancak Apple'nin kutu içeriği yenilikleri bununla sınırlı olmayacak. Yine aynı kaynak tarafından ortaya çıkarılan yeni şarj aleti, iPhone 6 ve iPhone 6L bataryalarının çok daha yüksek kapasiteli tasarlanması nedeniyle firmanın daha güçlü bir adaptör ürettiğini gün yüzüne çıkardı. 2 amperlik şarj aleti, Lightning portlu tüm iPhone ve iPad'lar ile uyumlu olacak.

Daha önce Avustralya gibi bazı ülkelerde denenen yeni bir adaptör tasarımını benimseyen 2A şarj aleti, çok yüksek ihtimalle yeni Apple telefonlarıyla aynı kutuda tüketicilerin beğenisine sunulacak. Fakat çift taraflı USB kablosunun cihazlara eşlik etmeyeceği gibi 2014'te satışa sunulma ihtimalini düşük gören Moca.co, kendi ön siparişlerini beslemek için mi yoksa edindiği gerçek bilgiler doğrultusunda mı böyle bir beyanda bulundu bilinmez. Sekizinci nesil iPhone'ler hakkındaki tüm detaylar 9 Eylül'de kesinleşecek. Resmi tanıtım öncesi yeni iPhone şarj aleti ve USB kablosunu incelemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 24.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler