Apple, iPhone 6 Plus için dokunmatik tamir programı başlattı

Apple, iPhone 6 Plus için dokunmatik tamir programı başlattı

İki sene önce piyasaya sürülen ve tüketiciyle buluştuktan kısa bir süre sonra dokunmatik panel sorunlarıyla gündeme gelen iPhone 6 Plus, bugün nihayet resmi tamir programına kavuştu. Ancak bağımsız telefon tamir uzmanları ve meşhur iFixit ekibinin tespitlerinin aksine Apple, binlerce cihaz sahibini mağdur eden sorunun tüketici kaynaklı olduğunu duyurdu.

ABD ve diğer bölgelerde Apple ile davalık olan tüketiciler, uzman ekiplerin tespitlerine göre sorunun dokunmatik kontrol çipinden kaynaklandığını savunuyor. iPhone 6 ve 6 Plus ile yeni bir kasa tasarımına geçiş yapan Apple, dokunmatik çipini devre kartına entegre ederken gerekli güçlendirici önlemleri almamakla suçlanıyor. Üstüne iPhone 6 Plus'ın bükülmeye meyilli kasa yapısı da eklenince dokunmatik ekranın üstünde oluşan gri arızalı bir bölüm, hatta dokunmatik özelliğinin tamamen kaybolmasına kadar uzanan sorunlar gözlenebiliyor.

Tamir programına dair duyuruda iPhone 6 Plus kullanıcılarının 149 dolar karşılığında sorunlu cihazlarını tamir ettirebileceklerini belirten teknoloji devi, sorunun kullanıcı tarafından telefonun birden fazla kez sert zemine düşürülmesinden kaynaklandığını düşündüğü için tamirin ücretsiz yapılamayacağını belirtiyor. Bu açıklama sonrası iFixit, dokunmatik sıkıntısının hiç düşürülmemiş telefonlarda da gözlendiğini ve problemin asıl kaynağının anakartla ilgili olduğunu açıkladı.



Eklenme tarihi: 18.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler