iPhone 6'nın pil özellikleri internete sızdı

iPhone 6'nın pil özellikleri internete sızdı

iPhone 6 seri üretiminden çıkan donanım parçaları çok geçmeden internete servis edilmeye devam ediyor. Arka kasa, ön panel, güç, ses kontrol düğmeleri ve Touch ID sensörlü orta düğmeden sonra şimdi de merakla beklenen cihazın bataryası gün yüzüne çıktı.

Üretimi bu ay içerisinde gerçekleştirilmiş olduğu öğrenilen iPhone 6'nın pili, önceki iddiaları doğrulayarak yeni Apple telefonunun daha büyük kapasiteli bir pille geleceğini doğruladı. iPhone 5s akıllı telefonunda 1.560 mAh'lik bir pille 250 saat bekleme süresi sunan Kaliforniyalı teknoloji devi, yeni telefonunda 1.810 mAh seviyesinde bir güç ünitesine yer verecek. Oldukça ince bir yapıya sahip olduğu gözlenen pilin 6 milimetre civarında dizayn edildiği belirtilen iPhone 6'da nasıl bir kullanım süresi sağlayacağı merak konusu.

Galaxy S5 gibi en güçlü rakipleri en az 1.000 mAh daha geniş kapasiteli pillerle gelen Apple, önceki nesil telefonuna kıyasla yeni çözümünde 250 mAh'lik bir artış yapacak. Buna karşın hem daha büyük hem de daha yüksek çözünürlüklü bir ekran ve daha hızlı işlemcilere sahip bir çipset kullanmasına kesin gözüyle bakılan tecrübeli üreticinin güç tüketimi ciddi şekilde azaltılan Apple A8 yongasına ve iOS platformunun rakiplerine kıyasla enerji sarfiyatındaki tutumluluğuna güveniyor olabilir. Zira fiziksel özellikler göz önünde bulundurulduğunda, firmanın yeni telefonuyla iPhone 5s seviyesinde bir kullanım süresi sunması mümkün görünmüyor.

4,7 inçlik 1704 x 960 piksel IPS LCD ekran, yeni nesil Apple A8 çipset, iyileştirilen 8 MP iSight kamera ve iOS 8 işletim sistemli iPhone 6, eylülde piyasaya sürülecek. Safir kristal camla korunması beklenen bu telefonun 5,5 inçlik iPhone Air isimli daha büyük bir versiyonu da firmanın yol haritasında yer alıyor.



Eklenme tarihi: 17.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler