Apple iPhone 6'nın daha büyük bir ekrana sahip olacağı kesinleşti

Apple iPhone 6'nın daha büyük bir ekrana sahip olacağı kesinleşti

iPhone serisinin ilk ekran boyutu güncellemesini iPhone 5 ile yapan Apple, uzun süredir daha büyük telefonlarla tüketicilerin karşısına çıkacağı yönündeki iddialarla gündemi meşgul ediyor. Son olarak Wall Street Journal'ın yayımladığı rapor, teknoloji devinin bu sene telefon-tablet pazarını görmezden gelmeyi bırakıp daha büyük cihazlar satışa sunacağını bildirerek iddiaları büyük ölçüde kesinleştirdi.

Biri 4,5 inç, diğeri 5 inç seviyesinden daha büyük bir ekranla donatılacak yeni nesil Apple akıllı telefonları, firmanın en güçlü rakibi Samsung ve melez aygıt segmentinin diğer önde gelen üreticilerinin benzer boyutlardaki cihazlarına rakip olacak. iPhone 6'nın her iki versiyonu da düz cam kaplı ön yüz ve alüminyum kasayı beraberinde getirecek. iPhone 5s'nin tasarım çizgilerini taşıdığı iddia edilen cihazlar, alışıla gelen yeni iPhone çıkış tarihinde, yılın ikinci yarısında tüketiciyle buluşacak ve Touch ID biyometrik sensörü ile iOS 8 işletim sistemini bünyesinde barındıracak.

İddiaya göre; iPhone 5c'nin satışlarından memnun olmayan Apple, dünyaca ünlü akıllı telefon serisi iPhone'nin sekizinci nesli için plastik kasalı bir model düşünmüyor. iPhone 5 ile çıkış yapan metal kasalı dizaynın yenilenmiş formuyla 2014 modellerini şekillendiren Cupertino merkezli şirket, yatırımcıları ve mobil müşterilerinin talepleri doğrultusunda ekran boyutunda değişime gidiyor. Bu değişikliğin iOS ekosisteminde nasıl bir sonuç doğuracağını birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 24.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

tayfun kaplan - 26.03.2015 20:31:00
çok güzel bir tl kejke benim de olsa
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler