iPhone 6'ya ait kasa maketi görüntülendi

iPhone 6'ya ait kasa maketi görüntülendi

Üretim çalışmaları hız kazanan yeni iPhone ile alakalı sızıntılar da aynı oranda artış gösteriyor. Çinli bir forumdan elde edilen yeni görüntüler, sekizinci nesil Apple telefonunun nasıl bir kasayı beraberinde getireceğini gözler önüne serdi. Nowhereelse.fr sitesinin servis ettiği kasa maketleri, önceki sızıntılardaki şematikler ve kılıf fotoğraflarından elde edilen detayları doğruluyor.

6,7-7,1 milimetre aralığında bir kalınlığa sahip olması beklenen alüminyum kasa, iPhone 4'ten beri kullanılan yuvarlar ses düğmelerinin yerini ince tuşlara bırakması gereken bir yapı benimsiyor. Bu nedenle dizayn anlayışında ciddi değişiklikler yapacak olan Cupertino merkezli teknoloji şirketi, aynı zamanda tercihini daha yumuşak görünümlü köşeler ve çok daha ince bir ekran çerçevesinden yana kullanmış. 4,7 inçe çıkan ekran boyutu, cihazın 138 milimetre yükselik ve 64 milimetre genişliğe ulaşmasına neden olduğu gibi daha ince bir formda sunulmasını da sağlamış.

GT Advanced teknoloji firmasıyla kurduğu ortaklık kapsamında ABD sınırları içerisinde sentetik safir cam üretimi gerçekleştiren Apple, yeni iPhone 6 ve iWatch akıllı saatini bu cam türüyle korumayı planlıyor. İlk safir cam sevkiyatının başlamasıla safir camla korunan ekran iddiaları ciddiyet kazanan iPhone 6'nın retina çözünürlüklü bir panel, Apple A8 yongada sistem çözümü, 8 MP 1,75 mikron pikselli iSight kamera ve iOS 8 işletim sistemini bünyesinde barındırması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 1.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler