Apple iPhone 6 ve iPhone Air 9 Eylül'de resmiyet kazanıyor

Apple iPhone 6 ve iPhone Air 9 Eylül'de resmiyet kazanıyor

Ucu 2013'e kadar dayanan iPhone 6 sızıntıları nihayet önümüzdeki ay son buluyor. Yaklaşık dokuz aydır binbir türlü yeni iPhone söylentisi, maket sızıntısı, donanım sızıntısı ve tedarik zinciri haberleriyle Apple gündemini bir kez daha öyle veya böyle doldurmayı başardık. Elinde sızdıracak tek iPhone detayı kalan medya, bugün internet alemine Kaliforniyalı teknoloji devinin bu seneki iPhone etkinlik tarihini haykırdı.

Etkinlik tarihinin duyurusu, geçen seneki tanıtım zamanının sızdırıcısı AllThingD ekibinin yeni medya girişimi Re/Code ile başladı. Onu, Wall Street Journal ve Bloomberg takip etti. Üst rütbeli bu üç medya odağının ilan ettiği tarih 9 Eylül oldu. Böylece yine eylülün ikinci salı günü milyonlarca insanı etkileyecek bir tanıtım organize edileceği kesinleşti. Ancak Mobiletişim okuyucularını eylüle kadar bekletmeyeceğiz. Sonraki telefonunu tanımak için eski nesil Apple cihazlarına koşacak tüketicilerin 9 Eylül günü karşılaşacakları telefon ya da telefonları biz şimdiden açık ederek heyecanınızı bir nebze olsun dindireceğiz.

4,7 inç 1704 x 960 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, 2,0 GHz saat hızına kadar çıkacak çift çekirdekli işlemciye sahip Apple A8 yongası, M7 muadili sensör verilerini işleyen yeni bir yardımcı işlemci, 1 gigabayttan daha yüksek kapasiteli bir sistem belleği modülü, Sony IMX220 CMOS sensörünün 13 MP'lik özelleştirilmiş versiyonu, 1.810 mAh kapasiteli güç ünitesi, Touch ID biyometrik sensör, iOS 8 işletim sistemi ve son olarak iPod touch 5 benzeri kavisli köşelere sahip, polimer anten kanallarıyla bezenmiş yekpare alüminyum kasa.

iPhone 6 olarak bileceğiniz bu akıllı telefon, daha büyük bir ekranla donatılacağı öğrenildiğinden beri analistlerin satış rekoları kıracağını duyurduğu ilk Apple telefonu olarak medyada yerini almıştı. Tüketicilerin daha geniş bir kullanım alanına ihtiyacı olduğunu anlayan Cupertino merkezli üretici, 4,7 inçlik bu sürümle kalmayıp 5,5 inç ile telefon-tablet melezi segmentine de dahil olmayı düşünüyor. Henüz 9 Eylül'de tanıtılacağı kesinleşmiş olmasa da melez iPhone için iPhone Air ismi kullanılmaya ve ilk kılıfları saygı değer aksesuar üreticileri tarafından listelenmeye başladı.

Her ne kadar en ufak detayına kadar gözler önüne serilse de yeni Apple telefonları, tanıtım günü gelip çattığında sadece sunuluş tarzıyla dahi firmanın hayranlarını heyecanlandırmayı başaracaktır. Birkaç hafta sonra davetiye dağıtımına başlanacak olan etkinlikle alakalı sızdırılmamış detaylar veyahut yeniden sızdırılan donanım parçaları için bizi takip edin.

iPhone tanıtım tarihini duyuramasa da iPhone 6 maratonunda birçok sızıntıya kaynaklık eden teknoloji sitelerinin oluşturduğu aşağıdaki infografiğe göz atarak bizleri nasıl bir Apple telefonunun beklediğini söylentiler ışığında görebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 5.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler