iPhone 6 ve iPhone 6 Plus pil kapasitesi kesinleşti

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus pil kapasitesi kesinleşti

Bugün ilk kez resmi satışına başlanan yeni nesil iPhone akıllı telefonları, ilk kullanıcılarının elinde kurcalanmaya başladı bile. Satışın ilk başladığı ülkelerden Avustralya'da edindiği ürünler sayesinde yeni Apple cihazlarını parçalayıp inceleme fırsatı yakalayan iFixit ekibi, donanım analizini internet sitesi üzerinden yayımladı.

İddialara konu olan birçok detay, donanım uzmanları tarafından resmen doğrulandı. Bunların başında NXP üretimi NFC çipi, 1 GB LPDDR3 sistem belleği ve pil kapasiteleri geliyor. Tıpkı sızdırılan donanım parçalarının işaret ettiği gibi iPhone 6, 4,7 inçe ulaşan ekran boyutuyla orantılı olarak 1.810 mAh, telefon-tablet melezi iPhone 6 Plus ise kullanım süresinin iki güne dayanmasında büyük rol oynayan 2.915 mAh kapasiteli bir bataryadan gücünü alıyor.

1.560 mAh pilli iPhone 5s ile aynı düzeyde bir kullanım süresi performansı vaat eden iPhone 6'nın aksine 5 inç üstü kategorisine hitap eden iPhone 6 Plus, pil konusunda Apple'nin pazara sunmuş olduğu en başarılı aygıt. 3.000 mAh sınırındaki güç ünitesi bunun en önemli göstergesi.



Eklenme tarihi: 19.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler